Hjem Forskning Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Er det virkelig slik at menn blir sykere enn kvinner?

Du er nok ikke alene om du synes mannen din syter og klager vel mye når influensaen rammer hjemmet. «Manneinfluensa» eller «man flu» er begreper de fleste har hørt.

Flere forskere har prøvd å komme til bunns i denne materien. Hvorfor fremstår ofte menn som sykere når de blir forkjølet eller får influensa, er det slik at de faktisk har det verre enn kvinner?

Ja, skal man tro den canadiske forskeren Kyle Sue. Han har publisert et studie i
British Medical Journal hvor han nettopp har forsket på dette spørsmålet. Svenske Aftonbladet har tidligere skrevet om studien som faktisk fastslår at menn blir hardest rammet av forkjølelse og influensa.

Svakere immunforsvar

Studiet til Kyle Sue baserer konklusjonen sin på at menn generelt har svakere immunforsvar enn kvinner og derfor er mer mottakelig for komplikasjoner og symptomer i forbindelse med sykdommene.

Videre skriver forskeren at det mannlige testosteronet forverrer immunforsvaret mot influensa, mens det kvinnelige østrogenet forbedret det. Vi snakker altså om hormonelle forskjeller.

Rebecca Cox som leder Influensasenteret ved Universitetet i Bergen forteller til KK at man ikke skal se bort i fra at menn rammes hardest.

«Det sies jo at menn rammes hardere, og termen «man flu» må jo komme fra et sted.

Jeg tror nok at menn kan rammes hardere, og studien fra Stanford bekrefter at et høyt nivå av testosteron reduserer mengden antistoffer etter vaksinasjon. Det er også artikler som gir antydning om at østrogen kan gi en ekstra beskyttelse», sier hun.

Man skal selvfølgelig huske på at vi alle er forskjellig. Men neste gang mannen din virkelig lider under en forkjølelse eller influensa, så kan du jo ha denne forskningen i bakhodet!

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,1872,397464″]

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com