in

Forsker: Kvinner trenger mer søvn enn menn

sover

Den britiske søvneksperten Jim Horne sier kvinner trenger mer søvn enn menn.

Rundt 750 000 nordmenn lider av alvorlige og langvarige søvnproblemer. Det tilsvarer rundt 15 prosent av befolkningen, skriver KK. Problemet rammer flere kvinner enn menn.

Norske helsemyndigheter anbefaler at man sover mellom 7 og 9 timer hver natt. I tillegg er det også slik at kvinner trenger mer søvn enn menn.


– Ja, det ser ut som at kvinner trenger omlag 20 minutter mer med søvn enn det menn gjør, forteller Jim Horne til KK. Horne er professor ved søvnforskningsinstituttet ved Loughborough University, og en av Storbritannias mest kjente søvnforskere.

Kvinner trenger mest søvn. Foto: Pixabay

Forskeren mener hormoner og stress kan være faktorer, men ser det også som sannsynlig at kvinners hjerne trenger mer hvile enn menns.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Bruker hjernen mer

– Det vi ser er at kvinner har en dypere søvn enn menn. Det betyr at en mulig forklaring på kvinners søvnbehov er at de bruker hjernen mer enn menn, forteller Horne og legger til

– Cerebral cortex, hviler aldri ordentlig når du er våken. Når du ikke gjør noe, når du sover lett, så er denne delen av hjernen fortsatt aktiv. Den eneste måten den kan hente seg ordentlig inn på er når du er i helt dyp søvn, forklarer han.

Det at kvinner er lenger i dyp søvn i løpet av natten kan med andre ord bety at denne delen av hjernen har mer å restituere fra – og med andre ord at den brukes mer, skriver magasinet.

Relatert:
Slet med søvnløshet i 16 år – slik knakk han søvnkoden
Søvneksperter om å la barna gråte seg i søvn: Slik påvirker det babyens hjerne
6 helsefordeler ved å få nok søvn
Vil du gå ned i vekt? Da bør du få nok søvn
Hvor mye søvn trenger vi?

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kronprinsesse Victoria stråler i H&M-design

båt

Båtmarkedet koker: Ventelister og forsinkelser