lørdag, juni 12, 2021

Forskere advarer: Lyset fra mobilen din kan på sikt gjøre deg blind!

Mest lest nå

Vi sitter i timevis foran mobil eller pc-skjerm hver dag. Både barn og voksne. Har du egentlig tenkt på hvilke konsekvenser dette kan ha for øynene dine? Forskere fra University og Toledo i USA har nå funnet ut at det blålige lyset fra mobiler og datamaskiner kan skade synet ditt og med tiden gjøre deg blind, skriver britiske Metro.

Forskerne har undersøkt effekten som lyset fra digitale skjermer har på oss mennesker. De ha funnet ut at langvarig utsettelse for det blålige lyset kan utløse giftige molekyler som blir generert i øyets lysfølsomme celler. Det kan igjen føre til øyesykdommen makuladegenerasjon, en sykdom som oftest har rammet eldre mennesker.

Makuladegenerasjon fører til aldersforandringer i den gule flekken i øyet og forårsaker nedsatt synskarphet og i verste fall blindhet.


Ajith Karunarathne, assisterende professor på University og Toledo forklarer: – Vi utsettes kontinuerlig for blått lys. Blått lys har en kortere bølgelengde og dermed mer energi i forhold til andre farger. Denne energien er med på å svekke øynene våre. Øyets hornhinne og linse klarer ikke å blokkere eller reflektere det.

Blått lys svekker synet våres ved å skade øyets netthinne. Undersøkelsene våre viser dette, og vi håper at det fører til behandlingsformer som kan minske faren for makuladegenerasjon, for eksempel øyedråper avslutter han.

Her kan du lese mer om makuladegenerasjon.

DEL informasjonen videre med vennene dine. Enda en grunn til å bruke mindre tid foran skjermen!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter