Hjem Forskning Forskere: barn født i desember har større sjanse for å bli sunne og leve lenge

Forskere: barn født i desember har større sjanse for å bli sunne og leve lenge

For de som er født i desember kan det kanskje føles litt urettferdig at oppmerksomheten rundt bursdagen kan drukne litt i alt julestøyet. Men i følge forskere er det ikke bare negativt å være født i desember. 

The Sun skriver nemlig om et forskningsstudie som konkluderer med at mennesker som er født i desember er de som har størst sjanse til å leve til de blir over 100 år.

Studiet som er publisert i Journal of Ageing Research, hevder at av mennesker som når 105 år, er flest født i desember.

Flere fordeler 

Det er ikke bare alder som kan være en fordel for desemberbarna. Flere andre studier peker på fremtredende egenskaper hos mennesker født i desember.

Et stort studie fra USA med hele 1.749.400 personer konkluderte med at desemberbarn klager mindre og har mindre grad av humørsvingninger enn andre mennesker.

Desemberbarn har også gode fysiske egenskaper og har i følge et studie publisert i International Journal of Sports Medicine gode forutsetninger for å bli en idrettsatlet.

Du trodde kanskje det var forsket nok på desemberbarn nå? Neida, det finnes også studier som hevder at mennesker født i desember har stor sannsynlighet for å bli tannlege, og at de ofte blir A-mennesker.

Hvorfor en desemberbarn så unike? 

Så hva er det som gjør at desemberbarn får alle disse fordelene? Studiene hevder at forklaringen er ganske så enkel. Desemberbarn har nemlig fått mer D-vitaminer ettersom de lå i mors mage gjennom hele sommeren.

Så dersom du er født eller har født et barn i desember skal du ikke ergre deg! Del gjerne saken videre med andre desemberbarn, kanskje det lyser opp dagen deres i dag!

Les også: Forskning: Besteforeldre som regelmessig sitter barnevakt lever faktisk lenger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com