Forsiden Forskning Forskere: barn født i desember har større sjanse for å bli sunne...

Forskere: barn født i desember har større sjanse for å bli sunne og leve lenge

For de som er født i desember kan det kanskje føles litt urettferdig at oppmerksomheten rundt bursdagen kan drukne litt i alt julestøyet. Men i følge forskere er det ikke bare negativt å være født i desember. 

The Sun skriver nemlig om et forskningsstudie som konkluderer med at mennesker som er født i desember er de som har størst sjanse til å leve til de blir over 100 år.

Studiet som er publisert i Journal of Ageing Research, hevder at av mennesker som når 105 år, er flest født i desember.

Flere fordeler 

Det er ikke bare alder som kan være en fordel for desemberbarna. Flere andre studier peker på fremtredende egenskaper hos mennesker født i desember.

Et stort studie fra USA med hele 1.749.400 personer konkluderte med at desemberbarn klager mindre og har mindre grad av humørsvingninger enn andre mennesker.

LES OGSÅ
Forskning: En porsjon popkorn om dagen gir kroppen din masse fullkorn og nyttige anitoksidanter

Desemberbarn har også gode fysiske egenskaper og har i følge et studie publisert i International Journal of Sports Medicine gode forutsetninger for å bli en idrettsatlet.

LES OGSÅ
Norsk forskning: Kvinner er bedre sjåfører enn menn

Du trodde kanskje det var forsket nok på desemberbarn nå? Neida, det finnes også studier som hevder at mennesker født i desember har stor sannsynlighet for å bli tannlege, og at de ofte blir A-mennesker.

Hvorfor en desemberbarn så unike? 

Så hva er det som gjør at desemberbarn får alle disse fordelene? Studiene hevder at forklaringen er ganske så enkel. Desemberbarn har nemlig fått mer D-vitaminer ettersom de lå i mors mage gjennom hele sommeren.

Så dersom du er født eller har født et barn i desember skal du ikke ergre deg! Del gjerne saken videre med andre desemberbarn!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...