Hjem Forskning Forskere: Derfor bør du ta deg en ettermiddagslur

Forskere: Derfor bør du ta deg en ettermiddagslur

Er du en av dem som daglig tar deg en ettermiddagslur? Da er dette gode nyheter for deg!

For ikke bare er det deilig å kunne legge seg nedpå litt i løpet av dagen, i følge forskere skal det også være nyttig i forhold til å holde blodtrykket på et stabilt nivå.

I følge en studie som har sett på menneskers søvnmønster opp mot blodtrykknivå så viser det seg at en daglig ettermiddagslur kan gi flere positive effekter. Det skriver Science Daily.

Det skal aldri tidligere ha blitt utført noen studier som har sett på sammenhengen mellom ettermiddagslurer og blodtrykk. Og forskerne som har studert 212 personer hvor man regelmessig har kontrollert blodtrykket er ikke i tvil; det hjelper å sove i løpet av dagen!

Om du har mulighet bør du absolutt ta deg en lur i løpet av dagen! Foto: Pixabay
Om du har mulighet bør du absolutt ta deg en lur i løpet av dagen! Foto: Pixabay

Helt gratis

Studiet som er utført ved det greske sykehuset Asklepieion viser faktisk at en ettermiddagslur kan ha større innvirkning på blodtrykket enn for eksempel å kutte ned på salt og alkohol.

«Å sove middag kan senke blodtrykket like mye som ved å endre livsstil», sier kardiolog Manolis Kallistratos til Science Daily.

Studiet konkluderte også med at en ettermiddagslur kan ha nesten like stor effekt som en lav dose med blodtrykksnedsettende medisin.

«Om man har muligheten til å sove litt i løpet av dagen så kan det ha positive innvirkninger på blodtrykket – og en ettermiddagslur koster jo heller ingenting», sier Kallistratos.

Så da kan du med andre ord ta den daglige hvilen din med god samvittighet! Del gjerne videre med venner og familie som også burde legge seg nedpå!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com