søndag, juli 25, 2021

Forskere: Drikk kaffe hver dag og få et lengre liv – så mange kopper skal du drikke

Mest lest nå

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal stole på og ikke når det gjelder forskning. Daglig dukker det opp ny forskning som sier hvordan man helst bør leve når det kommer til det ene og andre.

Forskning på hva man bør spise eller drikke er en populær sjanger, og spesielt kaffe har vært et hett produkt for forskjellige forskningstudier.


Noen ganger kan vi lese at forskning mener at kaffe er skadelig for oss, andre ganger tilsier forskning det stikk motsatte.

Et av forskningstudiene som er gjort på kaffe, viser i følge Daily Mail, at kaffe kan være riktig så helsefremmende.

Forskere fra The National Cancer Institute og The National Institutes of Health i USA har nylig publisert resultatene av et studie som har vart i 10 år. Man har sett på hvordan kaffe har påvirket helsen til 10.000 frivillige forsøkspersoner.

Kaffe skal redusere risikoen for å utvikle demens. Foto: Pixabay

En av konklusjonene etter dette studiet er at de menneskene som drikker mye kaffe, har mindre sannsynlighet for å dø av en rekke sykdommer. Man mener at kaffe har en motvirkende effekt på aldersrelaterte sykdommer som demens, kreft og hjertesykdommer.

Hvorfor er kaffe bra for oss? 

I følge forskerne vil man ha 8% mindre sjanse for å dø av en aldersrelatert sykdom dersom man drikker minst en kopp kaffe om dagen. Drikker man to kopper om dagen vil risikoen reduseres med 12%, mens seks kopper om dagen vil utgjøre hele 16% i reduksjon i forhold til disse sykdommene.

Ingrediensene i kaffen, som blant annet inneholder antioksidanter, er det som skal være bra for helsen vår.

Studiet fant også ut at dersom man drikker åtte kopper kaffe om dagen, vil risikoen reduseres til 14%, noe som gjorde at man konkluderte med at 6 kopper kaffe om dagen er det mest hensiktsmessige tallet.

Forskerne klarer imidlertid ikke å peke på hvilket av kaffens ingredienser som er mest utslagsgivende for bekjempelsen av disse sykdommene. Studiet klarte ikke å se noe forskjell på kaffe med eller uten koffein, noe som utelukker at koffein skal ha noe med resultatene å gjøre.

Er du en av dem som starter hver morgen med kaffe, så burde du sjekket ut dette morsomme kaffekruset fra Plakatbar: (koster 149 kroner).

kaffekrus

Du kan med andre ord nyte både to og seks kopper kaffe om dagen. Denne forskningen sier i alle fall at det faktisk er bra for deg! 

LES OGSÅ: Ny forskning: To øl om dagen er ideelt for din psykiske helse

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter