Forsiden Forskning Forskere: Drikk kaffe hver dag og få et lengre liv - så...

Forskere: Drikk kaffe hver dag og få et lengre liv – så mange kopper skal du drikke

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal stole på og ikke når det gjelder forskning. Daglig dukker det opp ny forskning som sier hvordan man helst bør leve når det kommer til det ene og andre.

Forskning på hva man bør spise eller drikke er en populær sjanger, og spesielt kaffe har vært et hett produkt for forskjellige forskningstudier.

Noen ganger kan vi lese at forskning mener at kaffe er skadelig for oss, andre ganger tilsier forskning det stikk motsatte.

Et av de siste forskningstudiene som er gjort på kaffe, viser i følge Daily Mail, at kaffe kan være riktig så helsefremmende.

Forskere fra The National Cancer Institute og The National Institutes of Health i USA har nylig publisert resultatene av et studie som har vart i 10 år. Man har sett på hvordan kaffe har påvirket helsen til 10.000 frivillige forsøkspersoner.

Kaffe skal redusere risikoen for å utvikle demens. Foto: Pixabay

En av konklusjonene etter dette studiet er at de menneskene som drikker mye kaffe, har mindre sannsynlighet for å dø av en rekke sykdommer. Man mener at kaffe har en motvirkende effekt på aldersrelaterte sykdommer som demens, kreft og hjertesykdommer.

LES OGSÅ
48 år gamle Oli visner bort etter å ha fått den flått-overførbare sykdommen TBE

Hvorfor er kaffe bra for oss? 

I følge forskerne vil man ha 8% mindre sjanse for å dø av en aldersrelatert sykdom dersom man drikker minst en kopp kaffe om dagen. Drikker man to kopper om dagen vil risikoen reduseres med 12%, mens seks kopper om dagen vil utgjøre hele 16% i reduksjon i forhold til disse sykdommene.

LES OGSÅ
9 gode grunner til å spise egg hver dag

Ingrediensene i kaffen, som blant annet inneholder antioksidanter, er det som skal være bra for helsen vår.

Studiet fant også ut at dersom man drikker åtte kopper kaffe om dagen, vil risikoen reduseres til 14%, noe som gjorde at man konkluderte med at 6 kopper kaffe om dagen er det mest hensiktsmessige tallet.

Forskerne klarer imidlertid ikke å peke på hvilket av kaffens ingredienser som er mest utslagsgivende for bekjempelsen av disse sykdommene. Studiet klarte ikke å se noe forskjell på kaffe med eller uten koffein, noe som utelukker at koffein skal ha noe med resultatene å gjøre.

Du kan med andre ord nyte både to og seks kopper kaffe om dagen. Denne forskningen sier i alle fall at det faktisk er bra for deg! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet