lørdag, juni 12, 2021

Forskere har klart å kurere HIV hos mus. Snart kan det komme en kur mot den uhelbredelige sykdommen

Mest lest nå

For første gang noen sinne, har forskere klart å overvinne HIV-viruset. Det kan bety at det snart kommer en medisin mot HIV.

Det er forskere fra Nebraska og Philadelphia som har kommet fram til de fabelaktige resultatene. Mens mennesker som får HIV i dag, må leve med viruset resten av livet, kan det nå se ut som at det kommer en medisin som kan gjøre pasientene helt friske og fri fra viruset. Det skriver Daily Mail.

Forskerne har foreløpig bare forsket på mus, men nå begynner de å forske på aper, og de håper de kan begynne med mennesker til neste år.


Bare to mennesker har blitt kurert tidligere

Bare to mennesker i verden har blitt kurert fra HIV tidligere. Begge hadde dødelig blodkreft, og gikk gjennom en risikabel beinmarg-transplantasjon. Det viste seg at transplantasjonen ikke bare kurerte kreftsykdommen, den drepte også HIV-viruset.

Men transplantasjonen har ikke virket på mennesker som kun har HIV. Den virker kun når pasienten har både kreft og HIV.

«Vi kunne ikke tro det»

reagensrør
Forskere håper de har funnet kuren mot HIV. Foto: Canva

Forskerprosjektet har gått over fem år. Og nå ser det ut til at de endelig kan høste fruktene av arbeidet.

«Vi kunne ikke tro det», sier Howard E Gendelman, direktør ved Center for Neurodegenerative Diseases ved University of Nebraska Medical Center, til Daily Mail.

«Vi trodde først det var et problem med grafikken, at cellene med HIV døde, at det var noe feil med systemet vårt. Men etter at vi gjentok det et par forskjellige ganger kunne vi akseptere at vi hadde vunnet jackpot», sier han videre.

Journalistene trodde ikke på det

Ikke en gang journalistene trodde på historien til forskerne.

«Da vi var sikker på at vi hadde det riktig, lagde vi et sammendrag til publisering, og det ble avvist av mange forskjellige journalister», sier Gendelman.

«De kunne ikke tro at HIV kunne kureres», sier han videre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter