Hjem Forskning Forskere har utviklet en «usynlighetskappe» –nesten som i Harry Potter

Forskere har utviklet en «usynlighetskappe» –nesten som i Harry Potter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du noen gang ønsket deg en usynlighetskappe, omtrent som den Harry Potter hadde? Vel, det er ikke en kappe, men et slags skjold. Og usynlighetsskjermen er antagelig mye rimeligere enn du tror. 

Usynlighetskappen er et magisk objekt i Harry Potter-universet. Den som bærer denne kappen blir fullstendig usynlig. I løpet av serien bruker Harry kappen flere ganger for å utføre forskjellige oppdrag og unngå å bli oppdaget av fiender. Det er nok mange som har latt seg fascinere av tanken på å ha en slik kappe. Og nå har faktisk forskere utviklet en slags variant av den. 

Det er det London-baserte selskapet Invisibility Shield Co. som har utformet usynlighets-skjermen. I dette tilfellet er det nemlig ikke en kappe, men en slags skjermvegg. 

Hver skjermvegg bruker en presisjonskonstruert linsegruppe som via lysbrytning gjør at bakgrunnen blir smurt horisontalt utover forsiden av skjermveggen. Resultatet er, ifølge Daily Star, at disse skjermveggene kan skjule objekter som gjemmer seg bak for en observatør som står på den andre siden av skjermen. 

Skjermene virker absolutt best mot ensartede bakgrunner som løvverk, gress, ensfargede vegger, sand, himmel og asfalt.

– Mulighetene er uendelige, men det viktigst av alt er at disse skjermveggene er kjempegøy. Et fungerende usynlighetsskjold som du bare kan rulle opp og slenge over skulderen? For to år siden trodde ingen at noen kunne gjøre det, sier Tristan Thompson som har designet den nye “usynlighetskappen”. 

Ifølge gründernettstedet Kickstarter er den største skjermen 180 cm høy, og stor nok til å skjule flere personer som står bak skjermbrettet. 

Prisene er langt fra så astronomisk som man skulle tro. De aller minste variantene koster 54 pund, mens de største skjermveggene prises til 699 pund. Skjermvekkene kan også rulles sammen og fraktes omtrent som en yogamatte i et futteral. 

Nysgjerrig på hvordan i alle dager dette ser ut? Ta en titt på videoen under for en demonstrasjon: 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com