Hjem Forskning Forskere konkluderer: Kaffe ER sunt for deg – så mange kopper skal du drikke om dagen

Forskere konkluderer: Kaffe ER sunt for deg – så mange kopper skal du drikke om dagen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Drikk tre kommer kaffe om dagen, så kan det forlenge livet ditt. Dessuten gjør kaffe deg lykkelig og beskytter deg mot Alzheimers, hevder forskerne. 

Det forskes mye på hva kaffe gjør med helsen vår. Flere studier konkluderer ifølge med at kaffedrikkere lever lenger. Dessuten skjer det mye annet med kroppen når du drikker kaffe.

David Furman ved Standford Institute har ifølge det svenske nettstedet funnet ut hvorfor kroppen reagerer på en bestemt måte – og kan få deg til å leve lenger hvis du drikker kaffe.

Det er fremfor alt kaffens betennelsesdempende egenskaper som er nøkkelen. Med alderen øker risikoen for betennelse. Hvis vi blir syke av en betennelse, kan det igjen utløse Alzheimers og hjerte- og karsykdommer.

 – Mer enn 90 prosent av aldersrelaterte sykdommer som ikke er smittsomme, kan knyttes til kronisk betennelse, forklarer Furman ifølge Uppskattat.

Nylig har det vært flere studier som viser at kaffedrikking har gunstige effekter på risikoen for type 2-diabetes.

 – Store befolkningsstudier viser klart positive effekter på både Parkinsons sykdom, Alzheimers og type 2-diabetes, sier Bertil Fredholm, professor i farmakologi ved Karolinska Institutet, til DN.

Folk som drikker kaffe har 25 prosent nedsettelse av risiko for diabetes. Foto: Pixabay

Miia Kivipelto som er professor i klinisk geriatrisk epidemiologi og ekspert på vaskulære risikofaktorer og demens sier til Expressen at den gunstige effekten på altzheimers skyldes at kaffen er en sterk antioksidant som også inneholder mye magnesium.

Kan gi lengre liv

To nye amerikanske studier, publisert i Annals of Internal Medicine, antyder dessuten at kaffe kan gi deg et lengre liv.

En av studiene undersøkte dødeligheten til 520.000 mennesker fra ti forskjellige europeiske land som drakk eller ikke drakk kaffe. Den andre studien fulgte kaffeforbruket til 185.000 mennesker over en 16-års periode.

 – Det er klart at kaffe kan være en del av et sunt kosthold og en livsstil, sier forsker Veronica W. Setiawan ifølge Uppskattat til USC News. 

Hun legger til at vi ikke kan si bastant at det å drikke kaffe vil forlenge livet, men at forskerne ser en sammenheng. 

– Hvis du drikker kaffe, så drikk opp! Hvis du ikke drikker kaffe, bør du vurdere å bli en kaffedrikker, sier hun. 

Og mens du lever så er det jo uansett viktig at du lever lykkelig: Risikoen for depresjon avtar hvis du drikker mer enn en kopp kaffe om dagen, hevder forskere.

LES OGSÅ: Kaffeeier ga jobb til en hjemløs mann – 2 uker senere er hun overbevist

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com