in ,

Forskere med gladnyhet: – Popcorn er like sunt som frukt

popcorn

Får du dårlig samvittighet etter at du har vært på kino og spist popcorn til filmen? Det kan du i så fall bare slutte med. Forskning viser nemlig at popcorn er like sunt som frukt og grønnsaker.

Forskerne har funnet frem til at en porsjon popcorn gir 70 prosent av det anbefalte daglige inntaket av fullkorn. I tillegg er popcorn proppfull av antioksidanter.

Det er amerikanske forskere ved University of Scranton i Pennsylvania i USA, som har kommet frem til den gode nyheten. De har studert popcorn, og funnet ut at det hvite, knasende snackset inneholder masse helsebringende stoffer. Det skriver den svenske avisen Nyheter24.


Full av antioksidanter

Popcorn er full av nyttige antioksidanter. Spesielt antioksidanten polyfenol finnes det massevis av i popcorn. Polyfenol er blant annet med på å senke kroppens kolesterolnivå. Flere studier har også knyttet polyfenol opp mot forbygging av visse typer kreft.

Frukt og grønnsaker inneholder også masse polyfenol. Men det er ett problem. Når stoffet blandes med vann, mister det mange av de gode egenskapene sine. Frukt og grønnsaker inneholder veldig mye veske. Men i popcorn, er det svært lite vann, kun fire prosent. Derfor mener forskerne at popcorn er den beste kilden til denne antioksidanten.

popcorn
Popcorn kan være sunt for deg, men ro ned på saltingen. Foto: Canva

Spis skallet

Den sunneste delen av popcornet, er skallet. Du vet, disse tynne, harde, brune flakene som alltid fester seg mellom tennene. Men selv om de er litt irriterende, skal du bare svelge de ned. Det nemlig nettopp her, i skallet, at den største konsentrasjonen av fiber og antioksidanter finnes.

Selv om popcorn uten tvil er sunt, må du likevel ta en del forholdsregler dersom du vil nyte maks av de gode helseeffektene. Du må ikke drukne popcornet i salt, smør, karamell eller andre smakstilsetninger. Popcornet må spises naturell, ellers går vinningen opp i spinningen.

Og dropp mikropopcorn. Det inneholder flere usunne ingredienser. Kjøp rene maiskorn og pop dem selv i en kasserolle.

LES OGSÅForskning: En porsjon popkorn om dagen gir kroppen din masse fullkorn og nyttige anitoksidanter

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forventer økning i veggedyrsaker

Mor raser: Fotballgal gutt (5) kastet ut av klubben fordi han «ikke var god nok»