Forsiden Forskning Forskere: daglig inntak av godteri kan være bra for deg

Forskere: daglig inntak av godteri kan være bra for deg

Hører du til dem som liker å ta et stykke sukkertøy en gang i mellom, eller skal det helst være store mengder en sjelden gang i blant? Eller er du fullstendig avholdende hva søtsaker angår?

Hva som er sunt eller ikke har ofte vært diskutert forskere i mellom, men en ny og oppsiktsvekkende rapport viser at det faktisk kan være bedre å spise litt godteri jevnt over enn litt større mengder en gang i blant.

Det er nettmagasinet LiveScience som melder dette.

Foto: Flickr

I følge LiveScience er det en undersøkelse gjort ved Louisiana State University som skal vise at mennesker som regelmessig spiser mindre mengder godteri faktisk kan ha smalere midje, veie mindre og ha en lavere BMI enn de som ikke spiser godteri overhodet.

Dessuten skal de ha inntil 14% lavere risiko for å bli rammet av sykdommer som forhøyet blodtrykk, slag og andre hjerterelaterte sykdommer.

Foto: LibreShot

Ingen slankende effekt

Det skal imidlertid nevnes at regelmessig inntak av godteri ikke har noen slankende effekt, da forskerne forteller at den gruppen som konsumerer søtsaker regelmessig også vanligvis har et høyere treningsnivå enn dem som ikke har det.

LES OGSÅ
Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier
LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

Carol O’Neil, en av forskerne som har arbeidet med undersøkelsen, forteller at 15.000 personer deltok i undersøkelsen, og at gjennomsnittet inntok forholdsvis lite godteri – knapt 38 gram om dagen. Og så lenge sukkernivået ligger på et slikt lavt nivå anses det ikke som skadelig på kroppen forteller Katherine Tallmadge, dietist og talsperson for American Dietetic Association.

– Godteri kan innebære helseproblemer, men ikke når det er på så lavt nivå, forteller hun LiveScience.

Så da er konklusjonen at så lenge godteriinntaket er med måte, så er det ingenting i veien for å nyte en godbit i ny og ne. Så lenge det ikke overdrives. Hvilket vel må sies å være gode nyheter for alle godtegrisene der ute!

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet