søndag, mai 16, 2021

Forskere: daglig inntak av godteri kan være bra for deg

Mest lest nå

Hører du til dem som liker å ta et stykke sukkertøy en gang i mellom, eller skal det helst være store mengder en sjelden gang i blant? Eller er du fullstendig avholdende hva søtsaker angår?

Hva som er sunt eller ikke har ofte vært diskutert forskere i mellom, men en ny og oppsiktsvekkende rapport viser at det faktisk kan være bedre å spise litt godteri jevnt over enn litt større mengder en gang i blant.

Det er nettmagasinet LiveScience som melder dette.


Foto: Flickr

I følge LiveScience er det en undersøkelse gjort ved Louisiana State University som skal vise at mennesker som regelmessig spiser mindre mengder godteri faktisk kan ha smalere midje, veie mindre og ha en lavere BMI enn de som ikke spiser godteri overhodet.

Dessuten skal de ha inntil 14% lavere risiko for å bli rammet av sykdommer som forhøyet blodtrykk, slag og andre hjerterelaterte sykdommer.

Foto: LibreShot

Ingen slankende effekt

Det skal imidlertid nevnes at regelmessig inntak av godteri ikke har noen slankende effekt, da forskerne forteller at den gruppen som konsumerer søtsaker regelmessig også vanligvis har et høyere treningsnivå enn dem som ikke har det.

Carol O’Neil, en av forskerne som har arbeidet med undersøkelsen, forteller at 15.000 personer deltok i undersøkelsen, og at gjennomsnittet inntok forholdsvis lite godteri – knapt 38 gram om dagen. Og så lenge sukkernivået ligger på et slikt lavt nivå anses det ikke som skadelig på kroppen forteller Katherine Tallmadge, dietist og talsperson for American Dietetic Association.

– Godteri kan innebære helseproblemer, men ikke når det er på så lavt nivå, forteller hun LiveScience.

Så da er konklusjonen at så lenge godteriinntaket er med måte, så er det ingenting i veien for å nyte en godbit i ny og ne. Så lenge det ikke overdrives. Hvilket vel må sies å være gode nyheter for alle godtegrisene der ute!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter