onsdag, mars 3, 2021

Forskere mener de har funnet et nytt personlighetstrekk – test om du har det

Mest lest nå

Forskere har identifisert det de mener kan være et nytt personlighetstrekk. Om du tror at du kan ha det, finnes det en test for å sjekke det.

Personlighetstrekket som  psykologer fra Penn State University i USA legger frem i tidsskriftet  «Personality and Individual Differences» kobles ifølge VG til skjønnhet, sterke følelser og spesielle opplevelser.

Det nydefinerte trekket kalles «Hagioptasi», som gresk og betyr «hellig syn». Det defineres som tendensen til å oppleve visse plasser, hendelser og mennesker som overjordisk spesielle. Og med dette følger også en sterk ærbødighet og lengsel etter å komme nærmere disse stedene, hendelsene og personene.


Kvinne på stranda

I kjernen av det ligger det at opplevelsen eller menneskemøtene personer med dette trekket har, føles unike på en nesten mystisk, overjordisk måte.

– En som opplever hagioptasisk unikhet, har er en følelse av at «jeg er annerledes, spesiell, bestemt for noe ekstraordinært, men akkurat hva, kan jeg ikke sette fingeren på», sier John A. Johnson til VG. Johnson er professor i psykologi ved Penn State og hovedforfatter av studien.

Forskerne har møtt innvendinger om at dette bare er en versjon av narsissisme, men Johnson understreker at det ikke er den typen unikhet det dreier seg om.

Ta testen

– En narsissist føler seg berettiget og krever stadig at andre erkjenner hvor fantastisk han eller hun er. En som opplever hagioptasi opplever glimt av en unikhet som kommer og går, sier han.

Lurer du på om du har dette trekket? Du kan ta testen her (på norsk).

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter