mandag, mai 25, 2020

Forskere mener et glass rødvin kan ha samme effekt som inntil en time mosjon

Mest lest nå

Velvære kan være så mangt. Noen foretrekker å slappe av i godstolen med et godt glass rødvin, andre foretrekker å løpe seg en tur i skogen. Nå mener forskere ved Canadas University og Alberta at man med god samvittighet kan gjøre begge deler.

Det er Huffington Post som melder dette, basert på en undersøkelse utført av forskere ved universitetet. Undersøkelsen, som ble publisert allerede i 2012, skal ha konkludert med at ettersom rødvin inneholder et stoff som kalles resveratrol har det en rekke helsefremmende effekter, blant annet skal det påvirke kroppen slik at et enkelt glass vin kan ha samme effekt som inntil en times trening.

Begrunnelsen for dette er at resveratrol kan øke hjertefrekvensen, som igjen øker muskelprestasjonene.


I følge wikipedia er det videre påvist at resveratrol har en antikoagulerende effekt som forhindrer dannelse av klumper i blodårene og at det skal ha krefthemmende egenskaper.

Hvilket er godt nytt for alle som liker et glass rødvin i ny og ne.

rødvin

For skulle man mangle motivasjon til å trene på egenhånd, eller har andre problemer i så måte, vil et glass rødvin kunne hjelpe med dette. Ikke bare hjelper det på humøret, men det vil gjøre det lettere å komme i gang samtidig som det øker effekten av den lille treningsmengden man faktisk orker. Det er Jason Dyck, en av forskerne bak undersøkelsen som forteller dette til Huffington Post.

rødvin

Så da vet vi det. Rødvin er ikke bare godt å drikke, det kan faktisk også hjelpe deg med treningen. Men som med det meste annet – alt med måte, og overdrivelse får motsatt effekt.

Del gjerne artikkelen hvis du eller noen andre du kjenner sliter litt med motivasjonen til å trene om dagen – kan hende et glass rødvin hjelper deg litt på vei.

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter