lørdag, juni 12, 2021

Forskere mener vaksine mot Alzheimers nærmer seg en realitet

Mest lest nå

Få ting er så fascinerende som forskning, og da spesielt innen medisin, da dette er fagområdet de aller fleste av oss på en eller annen måte blir berørt av i hverdagen.

Det å kunne kurere sykdommer og utvikle vaksiner har alltid vært en stor drivkraft innen forskningen, og hvem har vel ikke drømt om en verden uten sykdom og for tidlig død på grunn dette.

Alt for mange blir enten selv berørt eller har nære venner eller familie som blir syke, og en av de mest fryktede sykdommene er Alzheimers – som er en kronisk hjernesykdom og en av hovedårsakene til demens.


Vaksine mot Alzheimers

Nå kan en pressemelding fra United Neuorscience imidlertid fortelle at de muligens står foran et større gjennombrudd i utviklingen av en vaksine mot den fryktelige sykdommen. Det er det amerikanske magasinet Wired som melder dette.

Selv om det ikke betyr at forskerne er i nærheten av å finne en kur mot sykdommen, vil en vaksine være et stort skritt på veien.

Litt enkelt forklart har forskerne en teori om at Alzheimers kommer av en defekt i to proteiner som kalles «betaamyloid» og «tau». Disse proteinene er viktige da de tilfører blant annet hjernen næring, men ved defekt forstyrrer de stoffskifte, hemmer cellefornyelse og hindrer kommunikasjon mellom nervene i hjernen.

United Neuorscience har som formål bekjempe denne effekten, og en vitenskapelig studie de nettopp gjennomførte viser at resultatene så langt har vært positive. Hele 96% av pasientene som har fått vaksinen deres, UB-311, har reagert positivt på behandlingen uten noen form for bivirkninger.

Administrerende direktør for United Neurosciences, Mei Mei Hu, forteller i en kommentar til Wired:

– Vi har klart å forbedre det aktive stoffet hos alle pasientene, sammenlignet med placebo. Vi kan ikke si vi har lykkes helt ennå, men vi er godt på vei, forteller Mei Mei Hu.

Vi krysser fingrene sor at forskerne lykkes i deres møysommelige arbeid med å finne en kur, eller i det minste en vaksine, mot denne fryktelig sykdommen som rammer så alt for mange. Del artikkelen hvis du er enig!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter