Forsiden Forskning Forskere mener vaksine mot Alzheimers nærmer seg en realitet

Forskere mener vaksine mot Alzheimers nærmer seg en realitet

Få ting er så fascinerende som forskning, og da spesielt innen medisin, da dette er fagområdet de aller fleste av oss på en eller annen måte blir berørt av i hverdagen.

Det å kunne kurere sykdommer og utvikle vaksiner har alltid vært en stor drivkraft innen forskningen, og hvem har vel ikke drømt om en verden uten sykdom og for tidlig død på grunn dette.

Alt for mange blir enten selv berørt eller har nære venner eller familie som blir syke, og en av de mest fryktede sykdommene er Alzheimers – som er en kronisk hjernesykdom og en av hovedårsakene til demens.

Vaksine mot Alzheimers

Reklame

Nå kan en pressemelding fra United Neuorscience imidlertid fortelle at de muligens står foran et større gjennombrudd i utviklingen av en vaksine mot den fryktelige sykdommen. Det er det amerikanske magasinet Wired som melder dette.

Selv om det ikke betyr at forskerne er i nærheten av å finne en kur mot sykdommen, vil en vaksine være et stort skritt på veien.

Litt enkelt forklart har forskerne en teori om at Alzheimers kommer av en defekt i to proteiner som kalles «betaamyloid» og «tau». Disse proteinene er viktige da de tilfører blant annet hjernen næring, men ved defekt forstyrrer de stoffskifte, hemmer cellefornyelse og hindrer kommunikasjon mellom nervene i hjernen.

United Neuorscience har som formål bekjempe denne effekten, og en vitenskapelig studie de nettopp gjennomførte viser at resultatene så langt har vært positive. Hele 96% av pasientene som har fått vaksinen deres, UB-311, har reagert positivt på behandlingen uten noen form for bivirkninger.

Administrerende direktør for United Neurosciences, Mei Mei Hu, forteller i en kommentar til Wired:

– Vi har klart å forbedre det aktive stoffet hos alle pasientene, sammenlignet med placebo. Vi kan ikke si vi har lykkes helt ennå, men vi er godt på vei, forteller Mei Mei Hu.

Vi krysser fingrene sor at forskerne lykkes i deres møysommelige arbeid med å finne en kur, eller i det minste en vaksine, mot denne fryktelig sykdommen som rammer så alt for mange. Del artikkelen hvis du er enig!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT