Forsiden Forskning Forskere: vin kan hjelpe deg med å gå ned i vekt -...

Forskere: vin kan hjelpe deg med å gå ned i vekt – så mange glass kan du drikke

Hører du til dem som liker å kose deg med et glass vin i nye og ne, men samtidig er bekymret for vekten? Da har vi gode nyheter til deg. Forskere ved Ben Gurion-universitetet i Negev, Israel, har gjennomført en større undersøkelse som viser at hvis du drikker en viss mengde vin om dagen faktisk ikke bare vil gå ned i vekt, du vil også få bedre helse.

Gikk ned i vekt

Undersøkelsen, som gikk over to år, besto i å la 244 testpersoner diagnostisert med diabetes 2 spise samme mat til middag, men ble servert forskjellige typer drikke. En halvdel fikk mineralvann, den andre halvdelen et glass vin.

Foto: Pixabay

Det viste seg at de som drakk vin ikke bare hadde gått ned i vekt, de hadde også forbedret kolesteroltallene sine betraktelig. Senere er studien gjennomgått og kontrollert av forskere ved Washington State University og Harvard Medical School som bekrefter resultatet, skriver Daily Mail.

LES OGSÅ
Er du venstrehendt? I så fall kan du være smartere enn 90% av resten av befolkningen
LES OGSÅ
Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

De kom videre frem til at den ideelle mengden vin som bør inntas er to glass, og da helst om kvelden i forbindelse med mat.

Forskerne konkluderer med at det er en antioksidant ved navn resveratrol som er årsaken til den oppsiktsvekkende effekten, da den hjelper kroppen med å bryte ned det farlige fettet i blodet og kroppen generelt.

Det er imidlertid viktig å merke seg at antioksydanten ikke finnes i andre alkoholholdige drikker, og at alkoholen i seg selv motvirker den helsemessige effekten, slik at mer enn anbefalt mengde vil ha motsatt effekt enn ønsket.

Del gjerne denne artikkelen slik at andre som kanskje gjerne liker et glass vin i blant ser at det faktisk kan være sunt. I begrensede mengder, om ikke annet.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...