søndag, oktober 24, 2021

Forskere: vin kan hjelpe deg med å gå ned i vekt – så mange glass kan du drikke

Mest lest nå

Hører du til dem som liker å kose deg med et glass vin i nye og ne, men samtidig er bekymret for vekten? Da har vi gode nyheter til deg. Forskere ved Ben Gurion-universitetet i Negev, Israel, har gjennomført en større undersøkelse som viser at hvis du drikker en viss mengde vin om dagen faktisk ikke bare vil gå ned i vekt, du vil også få bedre helse.

Gikk ned i vekt

Undersøkelsen, som gikk over to år, besto i å la 244 testpersoner diagnostisert med diabetes 2 spise samme mat til middag, men ble servert forskjellige typer drikke. En halvdel fikk mineralvann, den andre halvdelen et glass vin.


Foto: Pixabay

Det viste seg at de som drakk vin ikke bare hadde gått ned i vekt, de hadde også forbedret kolesteroltallene sine betraktelig. Senere er studien gjennomgått og kontrollert av forskere ved Washington State University og Harvard Medical School som bekrefter resultatet, skriver Daily Mail.

De kom videre frem til at den ideelle mengden vin som bør inntas er to glass, og da helst om kvelden i forbindelse med mat.

Forskerne konkluderer med at det er en antioksidant ved navn resveratrol som er årsaken til den oppsiktsvekkende effekten, da den hjelper kroppen med å bryte ned det farlige fettet i blodet og kroppen generelt.

Det er imidlertid viktig å merke seg at antioksydanten ikke finnes i andre alkoholholdige drikker, og at alkoholen i seg selv motvirker den helsemessige effekten, slik at mer enn anbefalt mengde vil ha motsatt effekt enn ønsket.

Del gjerne denne artikkelen slik at andre som kanskje gjerne liker et glass vin i blant ser at det faktisk kan være sunt. I begrensede mengder, om ikke annet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter