torsdag, februar 27, 2020
Forskning Forsking: Rødvin og sjokolade holder rynkene borte

Forsking: Rødvin og sjokolade holder rynkene borte

-

Noen bryr seg ikke om rynkene som kommer snikende, mens andre gjør alt de kan for å holde de unna lengst mulig. Dyre hudkremer og botox tømmer manges lommebok i dag. Men er det nødvendig? Det er jo naturlig å få rynker, enten vi liker det eller ei.

Er du glad i sjokolade og rødvin, men ikke så fullt glad i rynkene dine, skal du få noen gode nyheter.

Et studie viser at rødvin og sjokolade kan være med på å forynge cellene dine og gjøre huden glatt og spenstig. En av forskerne bak studie kaller det til og med «magi».

Det er en gruppe forskere fra England som har undersøkt hvordan mørk sjokolade og rødvin påvirker kroppens celler. I eksperimentet brukte forskerne rødvin, mørk sjokolade, røde vindruer og blåbær. Felles for disse varene er at de inneholder flavonoider som er et samlenavn for flere typer antioxidanter.

Det viste seg at vin og sjokolade holder både hud og kropp ung. Forskningsleder ved university og Exeter, Eva Latorre forteller: » Jeg kunne knapt tro det når jeg så hvordan cellene hadde blitt forynget. De gamle cellene så ut som unge celler. Det var som magi»

rødvin
Foto: Pixabay

Cellefornyelsen blir langsommere jo eldre vi blir, dermed blir vev og organer mer utsatt for sykdom. Nå håper forskerne på at studien deres skal kunne brukes for å bremse kroppens aldring.

sjokolade
Foto: Pixabay

«Dette er første steget i å få folk til å leve med en god helse livet ut», sier forskingsleder Lorna Harries i et intervju med universitetet Exeter.

Del den gode nyheten med vennene dine. Men husk: Alt med måte! 🙂 

LES OGSÅ: Ny studie: Vin er bedre for hjernen din enn musikk og matematikk!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...