søndag, desember 8, 2019
Forskning Forskning: Å drikke vin med venninnene dine kan forlenge...

Forskning: Å drikke vin med venninnene dine kan forlenge livet

-

Trenger du en god unnskyldning for å ta et glass vin med en god venninne? Da bør du lese videre. En studie viser nemlig at å være sosial med venner et par ganger i uken gjør underverker for oss.

En studie ved Oxford University viser at å ha sosiale kvelder sammen med vennene dine er bra for helsen din, det kan til og med forlenge livet skriver Huffington post.

Viktig med sosial omgang

Studien viser at sosial omgang er bra for vår mentale helse og også fysiske helse. Det betyr faktisk mye mer enn man kanskje skulle tro. Studiet viste helt klart at personer som omgås med vennene sine et par ganger i uken var friskere og kom seg raskere etter ulike sykdommer eller skader enn det såkalte «ensomme ulver» gjorde,  skriver New Idea Food. 

Foto: Inpirelle.com

 

Håndterer stress bedre

Studien viste at kvinner som unner seg et glass vin med venner i blant hadde mye lettere for å håndtere stress i hverdagen.

«Det er fordi kroppen utskiller stoffet oksytocin, også kalt «kjærlighetshormonet» som produseres når vi tilbringer tid med mennesker som vi er glad i.  Oksytocin senker også kroppens stressnivåer som gjør at vi oppnår dobbel glede: Både sosial omgang med venner og mindre stess.

LES OGSÅ: Forskning: å dra på jentetur er det beste du kan gjøre for helsen

Dette er også aktuelt for menn, selv om samværet gjerne er annerledes, de driver gjerne med sport sammen», sier professor i evolusjonspsykologi, Robin Dunbar til Huffington post. 

Uansett om du deler en flaske vin med en venn eller går tur sammen, så er sosial omgang med vennene dine viktig å prioritere i livet ditt.

Kanskje på tide å arrangere en kveld sammen med noen gode venner?

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Vendela Kirsebom tatt i juks

Vendela Kirsebom (52) lover at dagkremen hennes gir glød og at den inneholder hvite diamanter. Nå har "Helsekontrollen" sjekket kremen, og de er ikke...

Har du hørt isen synge en kald vinternatt? lytt til dette vakre klippet

Har du hørt hvordan isen synger til deg en kald vinterdag eller natt? Bloggeren Jonna Jinton har forklart dette vakre fenomenet i en film...

Plutselig ser 99-åringen politifolk utenfor huset – nå hylles de for sin gode gjerning

Den norske vinteren er ikke til å spøke med. Med jevne mellomrom sendes det ut farevarsel for mye snø. Vintrene i New York kan...