fredag, januar 24, 2020
Forskning Forskning: Å drikke vin med venninnene dine kan forlenge...

Forskning: Å drikke vin med venninnene dine kan forlenge livet

-

Trenger du en god unnskyldning for å ta et glass vin med en god venninne? Da bør du lese videre. En studie viser nemlig at å være sosial med venner et par ganger i uken gjør underverker for oss.

En studie ved Oxford University viser at å ha sosiale kvelder sammen med vennene dine er bra for helsen din, det kan til og med forlenge livet skriver Huffington post.

Viktig med sosial omgang

Studien viser at sosial omgang er bra for vår mentale helse og også fysiske helse. Det betyr faktisk mye mer enn man kanskje skulle tro. Studiet viste helt klart at personer som omgås med vennene sine et par ganger i uken var friskere og kom seg raskere etter ulike sykdommer eller skader enn det såkalte «ensomme ulver» gjorde,  skriver New Idea Food. 

Foto: Inpirelle.com

 

Håndterer stress bedre

Studien viste at kvinner som unner seg et glass vin med venner i blant hadde mye lettere for å håndtere stress i hverdagen.

«Det er fordi kroppen utskiller stoffet oksytocin, også kalt «kjærlighetshormonet» som produseres når vi tilbringer tid med mennesker som vi er glad i.  Oksytocin senker også kroppens stressnivåer som gjør at vi oppnår dobbel glede: Både sosial omgang med venner og mindre stess.

LES OGSÅ: Forskning: å dra på jentetur er det beste du kan gjøre for helsen

Dette er også aktuelt for menn, selv om samværet gjerne er annerledes, de driver gjerne med sport sammen», sier professor i evolusjonspsykologi, Robin Dunbar til Huffington post. 

Uansett om du deler en flaske vin med en venn eller går tur sammen, så er sosial omgang med vennene dine viktig å prioritere i livet ditt.

Kanskje på tide å arrangere en kveld sammen med noen gode venner?

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...