lørdag, august 8, 2020

Forskning: Å føde er hardere enn å løpe maraton

Mest lest nå

Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Hekling og strikking er en populær hobby for mange nordmenn. Men foruten å være kjekt, hevder eksperter at du får en rekke helsefordeler ved...

Alle kvinner som har gjennomgått en fødsel kan nok skrive under på at kraftanstrengelsen ved å føde er det hardeste man noensinne vil oppleve.

En fødsel er det mest traumatiske en kvinnekropp vil gjennomgå i løpet av livet.


Skadene som en del kvinner får i forbindelse med fødsel, er typiske skader man også finner hos mennesker som driver med ekstremsport. Det kan for eksempel være muskelskader og brudd. Dette konkluderer forskere med fra University of Michigan i et studie, skriver Fit Pregnancy.

Mye hardere enn maraton 

Studiet konkluderer med at man bruker mye mer krefter på en fødsel enn hva som er tilfellet med et maratonløp.

Å føde er mye hardere enn maraton, sier studien. Foto: Pixabay

Gjennom studiet har man analysert MR-skanninger av fødsels- og sportsskader. Man oppdaget at skadene har mange likhetstrekk.

– Dersom en idrettsutøver fikk en tilsvarende skade på banen, ville man blitt lagt i en MR-skanner umiddelbart. Vi sier gjerne til kvinner som har født: «Nå er det seks uker etter fødselen, så vi trenger ikke å se deg mer. Du har det fint.» Men ikke alle kvinner har det fint seks uker etter fødsel, og det handler ikke om at de er skjøre, sier Janis Miller som er professor på universitetets sykepleierskole.

Studiet opplyser at 41 prosent av fødende kvinner vil oppleve at muskler revner, mens opp til 15 prosent vil få skader som aldri helt vil leges.

Så til alle dere som har født: dere kan lett sammenligne dere med ekstremsportsutøvere! Og marton? Pøh – det er ingenting for dere! 

130,360FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter