in

Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy intelligens

snakke til seg selv
Å prate til seg selv kan være tegn på høy intelligens. Foto: Pixabay

Det sies at man blir klokere jo eldre man blir. Og du har kanskje lagt merke til det, ofte begynner vi også å prate mer til oss selv når vi blir eldre. Og kanskje det er nettopp fordi vi blir mer intelligente? 

Vel, skal man tro The power of silence så er det nettopp det som skjer. En rekke studier hevder nemlig at mennesker som snakker til seg selv har høyere intelligens.

En studie som ble publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology fant ut at mennesker som prater med seg selv, trener hjernen til å huske bedre.


Du har vel gjerne opplevd det? Dersom det er noe spesielt du må huske, hjelper det ofte å si det man skal huske høyt til seg selv.

Bedre kognitiv funksjon 

En studie som ble publisert i 2011 tok for seg 20 deltakere som skulle lete etter en spesiell vare på butikken. De ble delt i to grupper hvor den ene gruppen skulle lete etter varen i stillhet, mens den andre skulle gjenta høyt til seg selv hva de skulle finne.

snakke til seg selv
Å prate til seg selv kan være tegn på høy intelligens. Foto: Pixabay

Resultatene viste at de som snakket til seg selv hadde lettere både for å finne varen, men også å huske hvilke varer de faktisk skulle finne.

Forskere fra British Bangor University hevder også at det å prate med oss selv er et tegn på høyere intelligens. Også de testet to grupper mennesker. De fikk en rekke instruksjoner og på samme vis som gruppen som skulle finne varer, skulle en gruppe lese instruksjonene høyt mens den andre gruppen skulle gjøre det i stillhet.

Forskerne konkluderte med at gruppen som leste instruksjonene høyt var mye mer konsentrert og bedre rustet til å utføre oppgavene.

Psykolog Paloma Mari-Beffa som sto bak studiet forklarer det med at verbale instruksjoner er lettere å følge. Samtidig sier hun at de som regelmessig snakker høyt til seg selv gjerne har høyere kognitiv funksjon enn dem som ikke gjør det.

Er du en av dem som titt og stadig prater til deg selv? Ikke skam deg! Klapp deg selv på skulderen og vit at du mest sannsynlig er smartere enn dem som ikke gjør det!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

fletter

Den kreative moren fletter datterens hår på en ny måte. Nummer 3 er helt nydelig!

Veronica ble forbanna da hun så sønnens klassebilde