Forsiden Forskning Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy...

Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy intelligens

Det sies at man blir klokere jo eldre man blir. Og du har kanskje lagt merke til det, ofte begynner vi også å prate mer til oss selv når vi blir eldre. Og kanskje det er nettopp fordi vi blir mer intelligente? 

Vel, skal man tro The power of silence så er det nettopp det som skjer. En rekke studier hevder nemlig at mennesker som snakker til seg selv har høyere intelligens.

En studie som ble publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology fant ut at mennesker som prater med seg selv, trener hjernen til å huske bedre.

Du har vel gjerne opplevd det? Dersom det er noe spesielt du må huske, hjelper det ofte å si det man skal huske høyt til seg selv.

Bedre kognitiv funksjon 

En studie som ble publisert i 2011 tok for seg 20 deltakere som skulle lete etter en spesiell vare på butikken. De ble delt i to grupper hvor den ene gruppen skulle lete etter varen i stillhet, mens den andre skulle gjenta høyt til seg selv hva de skulle finne.

LES OGSÅ
Menn med skjegg har flere bakterier i ansiktet enn hunder, sier forskere

snakke til seg selv
Å prate til seg selv kan være tegn på høy intelligens. Foto: Pixabay

Resultatene viste at de som snakket til seg selv hadde lettere både for å finne varen, men også å huske hvilke varer de faktisk skulle finne.

LES OGSÅ
Menn med skjegg har flere bakterier i ansiktet enn hunder, sier forskere

Forskere fra British Bangor University hevder også at det å prate med oss selv er et tegn på høyere intelligens. Også de testet to grupper mennesker. De fikk en rekke instruksjoner og på samme vis som gruppen som skulle finne varer, skulle en gruppe lese instruksjonene høyt mens den andre gruppen skulle gjøre det i stillhet.

Forskerne konkluderte med at gruppen som leste instruksjonene høyt var mye mer konsentrert og bedre rustet til å utføre oppgavene.

Psykolog Paloma Mari-Beffa som sto bak studiet forklarer det med at verbale instruksjoner er lettere å følge. Samtidig sier hun at de som regelmessig snakker høyt til seg selv gjerne har høyere kognitiv funksjon enn dem som ikke gjør det.

Er du en av dem som titt og stadig prater til deg selv? Ikke skam deg! Klapp deg selv på skulderen og vit at du mest sannsynlig er smartere enn dem som ikke gjør det!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet