Forskning Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være...

Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy intelligens

-

- Reklame -

Det sies at man blir klokere jo eldre man blir. Og du har kanskje lagt merke til det, ofte begynner vi også å prate mer til oss selv når vi blir eldre. Og kanskje det er nettopp fordi vi blir mer intelligente? 

Vel, skal man tro The power of silence så er det nettopp det som skjer. En rekke studier hevder nemlig at mennesker som snakker til seg selv har høyere intelligens.

En studie som ble publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology fant ut at mennesker som prater med seg selv, trener hjernen til å huske bedre.

Du har vel gjerne opplevd det? Dersom det er noe spesielt du må huske, hjelper det ofte å si det man skal huske høyt til seg selv.

Bedre kognitiv funksjon 

En studie som ble publisert i 2011 tok for seg 20 deltakere som skulle lete etter en spesiell vare på butikken. De ble delt i to grupper hvor den ene gruppen skulle lete etter varen i stillhet, mens den andre skulle gjenta høyt til seg selv hva de skulle finne.

snakke til seg selv
Å prate til seg selv kan være tegn på høy intelligens. Foto: Pixabay

Resultatene viste at de som snakket til seg selv hadde lettere både for å finne varen, men også å huske hvilke varer de faktisk skulle finne.

Forskere fra British Bangor University hevder også at det å prate med oss selv er et tegn på høyere intelligens. Også de testet to grupper mennesker. De fikk en rekke instruksjoner og på samme vis som gruppen som skulle finne varer, skulle en gruppe lese instruksjonene høyt mens den andre gruppen skulle gjøre det i stillhet.

Forskerne konkluderte med at gruppen som leste instruksjonene høyt var mye mer konsentrert og bedre rustet til å utføre oppgavene.

Psykolog Paloma Mari-Beffa som sto bak studiet forklarer det med at verbale instruksjoner er lettere å følge. Samtidig sier hun at de som regelmessig snakker høyt til seg selv gjerne har høyere kognitiv funksjon enn dem som ikke gjør det.

Er du en av dem som titt og stadig prater til deg selv? Ikke skam deg! Klapp deg selv på skulderen og vit at du mest sannsynlig er smartere enn dem som ikke gjør det!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Vil forby all bruk av engangsplast i Norge

Miljødirektoratet foreslår nå å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av all engangsplast. Det betyr at det vil bli et...

Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Marit Bjørgen (39) har de siste 20 årene vært på toppnivå innen langrennssporten. I løpet av disse årene, har...

Ari Behn møtte Durek Verrett: – Liker han veldig godt

Det har vært stille rundt Märtha Louises (48) eksmann Ari Behn (47) de siste årene. Ari har vært opptatt...

Hunden gråter når han skilles fra kuen – se det rørende øyeblikket når de treffes igjen

Det finnes mange eksempler på dyr som danner helt spesielle vennskap med andre dyrearter enn dem selv. Historien om hunden...

Da Michelle Obama delte dette bildet fra gymmen, eksploderte det

Tidligere førstedame Michelle Obama (55) brenner for helse og sunnhet. Selv trener hun ofte, gjerne på treningsstudio. For to...

Hundens elskede bestemor døde. Hundens reaksjon er sett over ni millioner ganger

Huskyen Wiley hadde et helt spesielt forhold til sine eieres bestemor. De hadde et veldig sterkt forhold, og ingen...