Ny forskning: Cola kan redusere mannens sædceller med opptil 30 prosent.

299

Vi er nok alle klar over hvor usunt cola er. Den sukkerholdige drikken er spesielt dårlig for tenner, blodsukker og lever. Men nå har dansk forskning avslørt enda en grunn til at, menn spesielt, bør avstå fra cola.

Forskere ved universitet i København startet en forskningsundersøkelse på cola i 2010. Resultatene viser nå at menn som drikker cola har både færre og dårligere sædceller enn dem som ikke drikke cola. Som om ikke det var nok utgjør cola også en risiko for at man får problemer med å «få opp» tryllestaven.

I følge The Mirror som rapporterer om den oppsiktsvekkende forskningen trengs det om lag en liter cola om dagen for å oppfylle kriteriene. En liter cola om dagen kan redusere antall sædceller med så mye som 30 prosent.

Den danske studien tar utgangspunkt i undersøkelser av 2554 danske menn. Blant disse både coladrikkere og menn som ikke smaker på sukkerdrikken. Konklusjonen er krystallklar:

Gjennomsnittlig har menn som drikker cola 35 millioner sædceller pr millimeter. Hos menn som kun drakk litt eller ingen cola, er gjennomsnittet 56 millioner sædceller pr millimeter. 

Det må selvfølgelig opplyses om at det er fult mulig å lage barn med 35 millioner sædceller. Men tallene er uansett skremmende.

Hvorfor cola har denne innvirkningen på sædceller er et mysterium for forskerne. De mener at koffein ikke er synderen, og har en teori om at det er et søtningstoff i colaen som kan ødelegge arterier i mannens penis. Dette skaper dårligere blodsirkulasjon.

Du hadde nok mange grunner til ikke å drikke cola fra før, men det spørs om ikke denne trumfer de andre grunnene? 

SISTE NYTT

Advertisements