Forsiden Forskning Forskning: derfor bør du være forsiktig med å se for mye på...

Forskning: derfor bør du være forsiktig med å se for mye på serier

Er du en av dem som daglig slenger deg på sofaen og bruker timevis på serier? Da bør du lese videre. 

Du har gjerne kjent avhengigheten på kroppen. Du finner deg en serie du liker på Netflix eller HBO og du bare vet at de neste ukene vil inneholde et evig indre jag om å dumpe kroppen i godstolen foran skjermen. Man må bare se neste episode.

Streaming og dets overveldende tilbud av programmer gjør at mange av oss bruker flere timer foran skjermen enn vi burde. Washington Post har sett på studiene som er gjort rundt emnet og hvorfor det ikke er bra for helsen.

Påvirker helsen negativt 

Reklame

Et studie som ble publisert i Journal of Clinical Sleep Medicine i 2017 rapporterer en rekke helseproblemer som viser seg å utpeke seg for dem som ser mye på serier.

Forskere fra Michigan State University mener det er en klar sammenheng mellom mennesker som ser timevis på serier og dårlige veivalg når det gjelder kosthold.

Men det er ikke bare kostholdet som må lide for mange av dem som bruker mye tid på serier.

se på serier
Mange av oss spiser snacks når vi ser på serier. Foto: Pixabay

Washington Post skriver at en rekke eksperter drar sammenhenger mellom serie-titting og kardiovaskulære sykdommer, syn, sosialisering og søvnmønster. Alle viktige aspekter for en god helse.

LES OGSÅ
Forskning: Masete og irriterende mødre får suksesfulle døtre

«Studier viser at det å sitte i ro gjennom lange perioder kan øke risikoen for hjerteproblemer, slag og type 2 diabetes,» sier medisiner Sophia Tolliver fra Ohio State University.

Videre forklarer Tolliver at de som ser på serier ofte har «maratonløp» med tv-titting. Noe som gjerne kombineres med spising av snacks. Noe som raskt kan føre til fedme. I tillegg viser studier at de som ser på serier, ofte gjør det alene.

«Forskning viser at de fleste som ser på serier, gjør det alene. Studier har sett sammenhenger med det å se på serier og mangel på sosialisering, økt risiko for hjertesykdommer og slag, og for ikke å snakke om høyere risiko for depresjon og humørsvingninger,» forteller Tolliver til Washington Post.

Søvnspesialist Ronald Chervin, mener også at Netflix kan være direkte skyld i mange menneskers søvnproblemer.

Eksperten fra Michigan Medicine’s Sleep Disorders Centers forklarer til Washington post:

«Å se flere episoder på Netflix før man legger seg kan føre til at du taper mye søvn den natten. Elektroniske skjermer sender et lys som gjør det vanskeligere å sovne og som kan endre søvnmønsteret ditt.»

Kanskje lurt å kutte ned på seriene? 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Etter Anne Grete Preus bortgang : Ingrid Bjørnov med rørende minneord

I går kom den sørgelige nyheten om at Anne Grete Preus er død. I dag fylles sosiale medier av minneord og kondolanser.  Anne Grete Preus...

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT