Hjem Forskning Overraskende forskning: Dette kan ansiktet ditt avsløre

Overraskende forskning: Dette kan ansiktet ditt avsløre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Enten vi liker det eller ikke, er ansiktene våre enormt viktige for å forme hvordan vi blir oppfattet. Noen studier tyder til og med på at ansiktene våre kan avsløre skjulte detaljer om personligheten vår.

Et økende antall studier har knyttet ansiktstrekk til personlighet. Det har blitt fastslått at mennesker er i stand til å oppfatte visse personlighetstrekk fra hverandres ansikter med en viss grad av nøyaktighet. 

Samlestudien “Assessing the Big Five personality traits using real-life static facial images” som er publisert i Nature slår fast at i tillegg til emosjonelle uttrykk og annen nonverbal atferd som formidler informasjon om psykologiske prosesser gjennom ansiktet vår, så har forskning også konkludert med at enkelte egenskaper ved personligheten vår til og med kan sees ut fra statiske bilder av et ansikt som har et nøytralt uttrykk. 

Disse funnene tyder på at vi kan bruke signaler fra hverandres ansikter for å justere måten vi kommuniserer med hverandre, avhengig av de emosjonelle reaksjonene og den oppfattede personligheten til samtalepartneren vår. 

Flere av disse studiene er også omtalt av Daily Mail, som har trukket frem noen hovedfunn forskere har gjort om hva ansiktet vårt sier om oss – i andres øyne. 

Øyenbryn

Folk med hevede bryn blir gjerne sett på som mer velstående, mer pålitelige, varmere og mer selvsikre.

Ansiktsbredde

Noen hevder at å ha et bredere ansikt er et tegn på høyere testosteron. Et bredt ansikt forbindes gjerne med høyere sexlyst, større grad av aggresjon og en høyere risiko for utroskap.

Kjeve

En meislet eller firkantet kjeve knyttes til høyere selvtillit og sosial frimodighet hos menn.

Munn

Personer med en munnviker som peker nedover blir sett på som fattigere, kaldere, mer inkompetente og mindre pålitelige.

Øyne

Folk som blunker ofte blir ansett for å være mer nevrotiske.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com