Hjem Forskning Forskning: Stemmen din kan avsløre mye om deg – Sjekk om det stemmer for deg

Forskning: Stemmen din kan avsløre mye om deg – Sjekk om det stemmer for deg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dyp eller lys, høy eller stille? Variasjonen i stemmene våre er stor. Dette sier stemmen din om deg, ifølge forskning

Tonehøyden til en stemme refererer til hvor høy eller lav den er, og tonehøyden avhenger av hvor mange vibrasjoner stemmebåndene produserer per sekund.

Skuespilleren Cameron Diaz og sangeren Christina Aguilera har høyt toneleie. Skuespilleren Arnold Schwarzenegger og sangeren Tina Tuner har typiske dype stemmer. 

En fersk studie fra Penn State University som er omtalt av Daily Mail, konkluderte med at folk som har lavere tonehøyde er mer attraktive for langsiktige forhold. Dypt toneleie oppleves som en attraktiv egenskap hos det motsatte kjønn. Samtidig viser en annen studie fra 2021, utført av forskere ved University og Glasgow og University of Strathclyde som ble publisert i Journal of Research in Personality, at mennesker som har stemme med lavere tonehøyde er mer tilbøyelig til å ha tilfeldig sex. 

folk snakker
Stemmen din kan faktisk avsløre mye om deg. Foto: Canva

Menn med lavt toneleie i stemmen har bedre odds for å tiltrekke seg en partner, men det er samtidig også mer sannsynlig at de vil være utro mot partneren. Ledere med lavt toneleie sitter i snitt lenger enn leder som har stemmer i høyere toneleier. Og politikere med et lavt toneleie har en fordel overfor politikere med høyt toneleie. Dette fordi folk oppfatter en dyp stemme som dominant og attraktiv. 

Mumling = Macho

Dersom du snakker fort, er du mest sannsynlig en ekstrovert person. Men samtidig kan det å senke tempoet litt være en måte å kreve mer sosial plass, da det kommuniserer makt og selvtillit. 

Mumling er noe som sees som attraktivt hos menn, da det får dem til å fremstå som mer macho. Menn foretrekker derimot kvinner med klar tale, da det å mumle ikke fremstår som spesielt feminint. 

En fjerde faktor forskerne mener sier noe om oss er stemmevolum: Det å ha høyere volum på stemmen  indikerer at man har mer makt i en sosial sammenheng. Folk knytter gjerne volumet til at man er god til å fatte beslutninger på vegne av en gruppe.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com