in

Forskning: En porsjon popkorn om dagen gir kroppen din masse fullkorn og nyttige anitoksidanter

God nyhet for popkorn-elskere: En porsjon popkorn om dagen kan dekke store deler av behovet kroppen din har for fullkorn samt gi kroppen din en stor dose nyttige antioksidanter.

Det spiller ingen rolle om du popper popkornet i gryte, i mikroen eller kjøper den ferdig i butikken. Forskere har funnet ut av popkorn faktisk kan være bra for helsen din.

Det er forskere ved University of Scranton i Pennsylvania som har kommet frem til at den populære snacksen rett og slett kan være bra for helsen din. En porsjon popkorn skal nemlig kunne fylle 70 prosent av et menneskets behov for fullkorn for en dag, skriver Svenska Dagbladet. De poppede kjernene har også naturlig høyt fiberinnhold og de har lite kalorier.

Popkorn er rike på antioksidanter 

Anioksidanten polyfenol finnes i grønnsaker og frukt og kan motvirke visse typer kreft og senke kolesterolet ditt. I følge forskerne kan popkorn inneholde opptil 300 milligram polyfenoler. Derfor et popkorn en nyttig type snacks som du kan spise med god samvittighet, mener The Healthy Home Economist. 

Forskerne mener at denne antioksidanten ikke kommer til sin fulle rett når den blandes med vann, og siden frukt og grønt inneholder opptil 90 prosent vann, mens popkorn bare har fire prosent, gir antioksidanten derfor en bedre effekt i popkorn enn i grønnsaker og frukt, viser en studie som er gjort ved University of Scranton.

Foto: Pixabay

For at popkorn virkelig skal bli et sunt snacks bør du være forsiktig med salt og smør på popkornet. Var ikke dette en god nyhet? Du kan altså nyte en ren porsjon popkorn hver dag med god samvittighet.

Del gjerne informasjonen videre med andre popkorn-elskere!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vaksine

Bekrefter: Vaksinen mister effekt – lege anbefaler booster før ferien

Malala har giftet seg