lørdag, februar 22, 2020
Helse Forskning: Klarer du ikke å gå ned i vekt?...

Forskning: Klarer du ikke å gå ned i vekt? Fluorstoffer kan være grunnen

-

​Mange sliter med å gå ned i vekt. Det kan være vanskelig å legge om livsstilen og faller man stadig tilbake til gamle synder, blir kiloene også liggende. Men gjør du det meste rett og allikevel ikke går ned i vekt, kan det være en helt annen forklaring.

Et dansk forskningsstudie undersøker nå om forgjeves vekttap kan skyldes fluorstoffer i kroppen skriver dagens.dk.

Fedme er et globalt og stigende problem, til tross for at vi har blitt bedre til å mosjonere og til å spise mer riktig. «Derfor tror vi at noe annet også må spille inn», sier miljøprofessor Phillippe Grandjean  fra Syddansk Universitet og Harvard University.

Philippe Grandjean er en del av forskningsgruppen som nå med- støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond, skal i gang med å undersøke sammenhengen mellom fluor og overvekt.

Stoffet fluor finnes i veldig mange gjenstander som vi daglig er i kontakt med. Eksempler er pizzaesker, popcornposer, tekstiler, tepper og regnjakker. Vi mennesker er dermed meget mottakelige ovenfor fluor.

Kan fluor være en av synderne for overvektige? Foto: Pixabay

Endre stoffskiftet 

Stoffet fluor kan endre på menneskers stoffskifte. Det som da kan skje er at kroppen sparer på kaloriene som igjen blir til fett. Det er grunnen til at man kan legge på seg så fort igjen etter at man har mistet vekt.

LES OGSÅ: Egg er perfekt for deg som vil ned i vekt

«Man kan ikke holde overvektige for narr dersom samfunnet samtidig utsetter dem for giftstoffer som medfører at de ikke selv kan holde vekten nede», sier Phillippe Grandjean.

Det kommende danske studie bygger på en lignende amerikansk forsøk hvor deltagerne gikk på slankekur. Det viste seg at de personene som la mest på seg igjen etter kuren var også de med mest fluorstoffer i kroppen. Interessant!

Del gjerne videre informasjonen!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...