søndag, juni 13, 2021

Forskning: Klarer du ikke å gå ned i vekt? Fluorstoffer kan være grunnen

Mest lest nå

​Mange sliter med å gå ned i vekt. Det kan være vanskelig å legge om livsstilen og faller man stadig tilbake til gamle synder, blir kiloene også liggende. Men gjør du det meste rett og allikevel ikke går ned i vekt, kan det være en helt annen forklaring.

Et dansk forskningsstudie undersøker nå om forgjeves vekttap kan skyldes fluorstoffer i kroppen skriver dagens.dk.

Fedme er et globalt og stigende problem, til tross for at vi har blitt bedre til å mosjonere og til å spise mer riktig. «Derfor tror vi at noe annet også må spille inn», sier miljøprofessor Phillippe Grandjean  fra Syddansk Universitet og Harvard University.


Philippe Grandjean er en del av forskningsgruppen som nå med- støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond, skal i gang med å undersøke sammenhengen mellom fluor og overvekt.

Stoffet fluor finnes i veldig mange gjenstander som vi daglig er i kontakt med. Eksempler er pizzaesker, popcornposer, tekstiler, tepper og regnjakker. Vi mennesker er dermed meget mottakelige ovenfor fluor.

Kan fluor være en av synderne for overvektige? Foto: Pixabay

Endre stoffskiftet 

Stoffet fluor kan endre på menneskers stoffskifte. Det som da kan skje er at kroppen sparer på kaloriene som igjen blir til fett. Det er grunnen til at man kan legge på seg så fort igjen etter at man har mistet vekt.

LES OGSÅ: Egg er perfekt for deg som vil ned i vekt

«Man kan ikke holde overvektige for narr dersom samfunnet samtidig utsetter dem for giftstoffer som medfører at de ikke selv kan holde vekten nede», sier Phillippe Grandjean.

Det kommende danske studie bygger på en lignende amerikansk forsøk hvor deltagerne gikk på slankekur. Det viste seg at de personene som la mest på seg igjen etter kuren var også de med mest fluorstoffer i kroppen. Interessant!

Del gjerne videre informasjonen!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter