søndag, februar 23, 2020
Forskning Vil du gå ned i vekt? Spis sjokolade til...

Vil du gå ned i vekt? Spis sjokolade til frokost, sier ernæringsekspert

-

Det er ikke måte på hvor mange dietter, program og muligheter som presenteres for oss som vil gå ned i vekt. De fleste innebærer å bare spise karbohydrater, bare spise noen ganger i uken, spise så lite som mulig, bare spise grønt, osv.

Alle relativt tunge program å stå i over tid.

Ernæringsekspert Liz Moxkow presenterer imidlertid en mye mer fristende metode!

Foto: Pixabay

Hun mener at de som spiser sjokolade om morgningen, gjør noe veldig smart.

I følge The Mirror, viser Liz viser til en undersøkelse fra Syracuse University. Den slår fast at sjokolade faktisk har en positiv innvirkning på de kognitive evnene.

Man gir med andre ord hjernen en god start på dagen når man starter dagen med å spise sjokolade.

Et annet oppsiktsvekkende resultat fra forskningen er at sjokolade kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Sjokolade demper nemlig hjernens signaler om at man har lyst på alt mulig annet.

Eksperten mener at de som spiser sjokolade om morgningen, gjør noe veldig smart. Foto: Pixabay

Undersøkelsen viser også at dersom man skal spise sjokoladekake, så er det beste tidspunktet morgenkvisten. Dette på grunn av at kroppens stoffskifte er høyere om morgningen. Kake er selvfølgelig ikke sunt i seg selv. Det inneholder mye fett og sukker, men skal du først spise den er det altså best tidlig på dagen.

Eksperten avslutter med å si at sjokolade fint kan inngå i en sunn diett, men ikke i for store mengder.

Vi vet alle regnestykket for å gå ned i vekt – man må forbrenne flere kalorier enn man inntar. Enkel matte. Så får slik forskning som dette være et morsomt krydder i hverdagen, kanskje jeg til og med åpner dagen med en sjokolade i morgen? 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Helene Olafsen delte gledelig bilde på 30-årsdagen

I september 2019 slapp den populære programlederen nyheten om at hun og kjæresten venter barn.  Det var under en sending av "Senkveld" at Helene Olafsen...

Valget i Nevada – Bernie kommer til å vinne

Nå er valget i Nevada offisielt i gang. Ved skrivende stund er 22% av stemmene talt opp, og Sanders er i ledelsen med 47%...

Ny forskning: Kryssord, strikking og hagearbeid er medisin i forhold til å forebygge Alzheimers

Alzheimers sykdom fortoner seg som et mysterium. Selv om vi har kommet et stykke på veien for å forstå og behandle den grusomme sykdommen,...