Hjem Forskning Forskning: Glemmer du ofte ting i hverdagen? Da er du av de smarteste!

Forskning: Glemmer du ofte ting i hverdagen? Da er du av de smarteste!

Pleier du å glemme nøklene dine eller andre småting i hverdagen? Du føler deg kanskje dum når det stadig gjentar seg, og blir irritert på deg selv. Ikke bli det. En studie som ble publisert i avisen Neuron kommer nemlig med gode nyheter til deg som er litt vimsete.

Forskerne bak studiet fant ut at det å glemme småting ikke bare er et tegn på en normal og sunn hjerne, det betyr også at hjernen din skaper plass for ny og mer nyttig informasjon.

Professorer ved University of Toronto fant ut at å glemme små detaljer faktisk kan gjøre deg smartere.

«Det er viktig at hjernen glemmer irrelevante detaljer og istedenfor fokuserer på tingene som kommer til å hjelpe til med å ta beslutninger i den virkelige verden, sier University of Toronto-forskeren Blake Richards om deres resultat.

Hjernen vår er faktisk mye smartere enn vi tror. Så smart at Hippocampus, der minner lagres, sorterer bort mindre uviktige detaljer.

«Det er klart at om du glemmer mye mer enn normalt, så kan det være et varseltegn og du bør oppsøke lege», sier Richards. Men hvis du er en som glemmer enkelte detaljer og er litt vimsete, er det mest sannsynlig et tegn på at minnesystemet ditt er helt friskt og gjør akkurat det det skal gjøre», avslutter han.

Del gjerne artikkelen videre – du har helt sikkert noen i omgangskretsen din som blir glade for å høre dette:-)

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com