lørdag, februar 22, 2020
Forskning Forskning: Kvinner er bedre og tryggere sjåfører enn menn!

Forskning: Kvinner er bedre og tryggere sjåfører enn menn!

-

Svensk forskning viser at veiene hadde blitt tryggere dersom det var flere kvinnelige bilister.

Den svenske avisen Metroexpress mener at flere kvinner burde ta rollen som sjåføren i familien, da hadde det blitt færre ulykker i trafikken.

Den svenske undersøkelsen viser at det stort sett er mannen i et parforhold som kjører. Bare 17% av alle par deler likt på å være sjåfør. I åtte av ti par er det mannen som er forholdets faste sjåfør.

Monica Green er talsperson for Sveriges forening for trafikksikkerhet, hun mener at kvinner nå må ta grep:

«Kvinner er bedre til å kjøre bil, de er mer oppmerksom og forsiktige enn menn. Det er også viktig at kvinnen bevarer sin frihet og kjører bil, selv når familiene begynner å bli eldre.»

Kvinner undervurderer sine evner

I den svenske undersøkelsen kommer det frem at menn er involvert i 75% av alle dødsulykker i Sverige.

Dersom vi ser til Norge så viser denne tabellen at det her er 37% sjanse for at det er en kvinne bak rattet i en ulykke, mens det er 63% sannsynlighet for at det er en mann.

At det er flere menn som kjører bil enn kvinner, og dermed blir involvert i flere ulykker kan være en forklaring på tallene. I den svenske undersøkelsen mente imidlertid 41% av deltakerne i studiet at kvinner rett og slett er tryggere sjåfører.

Undersøkelsen peker på at menn ofte overvurderer sine egne kjøreegenskaper, og derfor kjører fortere eller tar større risiko enn de klarer å håndtere. For kvinner gjelder det motsatte, de undervurderer ofte sine egenskaper og kjører derfor roligere.

Hvem sitter vanligvis bak rattet i din familie? 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...