Hjem Familie Forskning: Kvinner begynner å ligne sine mødre ved fylte 33 år

Forskning: Kvinner begynner å ligne sine mødre ved fylte 33 år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En studie har sett på når i livet barn begynner å ligne mest på sine foreldre.

Forskningsrapporten som er omtalt i Harpers Bazaar konkluderer med at kvinner begynner å ligne sine mødre i en alder av 33 år. For menn er det 34 år som gjelder, da begynner de å ligne mest på sine fedre.

Studie antyder også at døtre har en tendens til å få samme livsoppfattelse som sine mødre, kort tid etter at de får sitt første barn.

Over halvparten av kvinnene som deltok i undersøkelsen svarte at de tidlig i 30 årene sluttet å være flau over eller skamme seg over mødrene sine, men mer og mer begynte å etterligne sin mor.

Dette er tegnene

Kvinnene i studien oppga at de begynte å ligne sine mødre i form av å like de samme tv-programmene, få samme hobbyer og bruke samme talemåte og utrykk.

For menn viste det seg at man ofte fikk samme politiske overbevisning som sin far når man kom til midten av trettiårene.

En av forskerne bak studien, Julian De Silva, har intervjuet over 2000 menn og kvinner. Han sier:

– Vi blir alle lik som våre foreldre på et tidspunkt i livet, og det er noe vi skal feire.

De fleste av oss begynner etter hvert å ligne våre foreldre. Illustrasjonsfoto fra Flickr

Naturlig nok var det også en stor andel av personene i undersøkelsen som oppga at de begynte å føle seg mer lik sine foreldre jo mer de begynte å ligne på dem utseendemessig.

– Det er en unngåelig del av av det med å bli eldre. Men det er en prosess som mange gjerne vil utsette så lenge som mulig, forklarer forskeren og sier videre:

– Det er en av grunnene til at gjennomsnittsalderen for den første plastiske operasjon faller for begge kjønn.

Gjennomsnittsalderen for plastiske operasjoner er nå 37 år for kvinner og 43 år for menn.

Da Silva forklarer at for de fleste handler dette om å forsøke å forbedre utseende og få bedre selvtillit etter hvert som man blir eldre.

Begynner du selv å ligne din mamma eller pappa? Selv om slik forskning må tas med en klype salt så kanskje du nettopp begynner å føle deg mer lik dine foreldre i midten av trettiårene?

LES OGSÅ: Derfor skal mødre unne seg ferie uten mann og barn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com