søndag, juli 25, 2021

Forskning: Lathet er et tegn på intelligens!

Mest lest nå

Er mennesker som sitter mye i ro mest intelligente? De er faktisk det, dersom man tror på resultatene fra en ny forskningsstudie.

Vil du heller ligge på sofaen enn å ta en treningsøkt på treningsstudioet? Det kan være et tegn på at du er intelligent, ifølge forskning fra Florida Gulf Coast University som The Independent viser til.


I studien har man studert en gruppe studenter som først ble bedt om å svare på en rekke spørsmål. For eksempel: «Jeg tenker bare så mye som jeg trenger» og «jeg liker situasjoner som krever nye løsninger på problemer.»

Man kunne så plukke ut to grupper med 30 deltakere i hver. En gruppe av «tenkere» og en gruppe med mennesker som tenkte mindre. Alle ble utstyrt med et eget apparat som målte deltakernes fysisk aktivitet.

Resultatet? Tenkegruppen beveget seg mindre enn den gruppen mennesker som foretrakk mindre tenkning. Forskjellen var merkbar kun på hverdager, noe forskerne ikke har vært i stand til å forklare.

Så latskap et tegn på intelligens? Emma Frans, Doctor of Medicine ved Karolinska Institutet, advarer mot å trekke bastante konklusjoner.

«Noen forskere mener at det er positivt for den kognitive evnen til å bevege seg, det vil si at man blir smartere av å bevege seg, mens andre hevder det er placebo. Men det er indikasjoner som viser en årsakssammenheng og sannsynligvis gjør mosjon deg litt smartere,» sier hun.

Hun påpeker at de fleste nå ikke får mosjon gjennom sitt arbeid, men har stillesittende jobber.

«Det krever en viss form for selvdisiplin for å bevege seg i dagens samfunn. Man kan derfor tenke seg at folk med høy kognitiv evne er mer sannsynlig til å trene regelmessig.»

Ta en titt på denne videoen:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter