Forsiden Forskning Forskning: Litt vin på kvelden kan hjelpe deg med å gå ned...

Forskning: Litt vin på kvelden kan hjelpe deg med å gå ned i vekt

De fleste vet at det er usunt å helle i seg alkohol. Men hva med et lite glass på kvelden, er det skadelig eller kan det rett og slett være bra for deg?

I media skrives det ofte om at et moderat alkoholforbruk faktisk kan være kan fint for helsens skyld. Forskning viser til og med at vin kan hjelpe deg med å holde vekten.

Forskere fra Ben Gurion- universitetet i Israel har kommet frem til at personer som jevnlig drikker en viss mengde vin har lettere for å ta av noen kilo, og har en minsket risiko for overvekt på hele 70 %.

Reklame

Forskerne lot 224 personer med diabetes type 2 spise samme type kost i to år, men de skulle drikke forskjellig til middagen. Halvparten drakk mineralvann, mens resten drakk 1,5 dl tørr vin.

De som drakk vin hadde bedre helse

Studiet gikk over to år før forskerne analyserte resultatene. Her kom de frem til at de som hadde drukket vin til måltidet hadde en bedre helse enn de som alltid drakk vann. Vindrikkerne hadde hadde forbedret kolesterol-nivået sitt siden eksperimentet begynte. De hadde også minsket risikoen for høyt blodtrykk og magefett.

Forskere fra anerkjente Washington State University og Harvard Medical School støttet oppunder studiet da de også undersøkte effekten av å drikke mindre mengder vin.

LES OGSÅ
Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig

I et stort samarbeidsstudie mellom de to universitetene kom forskerne frem til at den perfekte mengden vin for å fremme vekttap er to glass om ettermiddagen.

Altså: Drikk med måte, skriver Daily Mail.  Det er ikke slik at hvis ett glass er sunt, er tre glass bedre.

Foto: Pixabay

Forskerne fant ut at spesielt rødvin kan hjelpe på i forbindelse med vekttap fordi den er rik på resveratrol. I følge studiet omdanner resveratrol mer eller mindre det hvite fettet vårt til overvektshemmende brune fettstoffer som kroppen lettere bryter ned.

Antioksidantene i vin bidrar også til å minske følelsen av sult som dermed gjør at du spiser litt mindre.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT