torsdag, januar 23, 2020
Forskning Forskning: Litt vin på kvelden kan hjelpe deg med...

Forskning: Litt vin på kvelden kan hjelpe deg med å gå ned i vekt

-

De fleste vet at det er usunt å helle i seg alkohol. Men hva med et lite glass på kvelden, er det skadelig eller kan det rett og slett være bra for deg?

I media skrives det ofte om at et moderat alkoholforbruk faktisk kan være kan fint for helsens skyld. Forskning viser til og med at vin kan hjelpe deg med å holde vekten.

Forskere fra Ben Gurion- universitetet i Israel har kommet frem til at personer som jevnlig drikker en viss mengde vin har lettere for å ta av noen kilo, og har en minsket risiko for overvekt på hele 70 %.

Forskerne lot 224 personer med diabetes type 2 spise samme type kost i to år, men de skulle drikke forskjellig til middagen. Halvparten drakk mineralvann, mens resten drakk 1,5 dl tørr vin.

De som drakk vin hadde bedre helse

Studiet gikk over to år før forskerne analyserte resultatene. Her kom de frem til at de som hadde drukket vin til måltidet hadde en bedre helse enn de som alltid drakk vann. Vindrikkerne hadde hadde forbedret kolesterol-nivået sitt siden eksperimentet begynte. De hadde også minsket risikoen for høyt blodtrykk og magefett.

Forskere fra anerkjente Washington State University og Harvard Medical School støttet oppunder studiet da de også undersøkte effekten av å drikke mindre mengder vin.

I et stort samarbeidsstudie mellom de to universitetene kom forskerne frem til at den perfekte mengden vin for å fremme vekttap er to glass om ettermiddagen.

Altså: Drikk med måte, skriver Daily Mail.  Det er ikke slik at hvis ett glass er sunt, er tre glass bedre.

Foto: Pixabay

Forskerne fant ut at spesielt rødvin kan hjelpe på i forbindelse med vekttap fordi den er rik på resveratrol. I følge studiet omdanner resveratrol mer eller mindre det hvite fettet vårt til overvektshemmende brune fettstoffer som kroppen lettere bryter ned.

Antioksidantene i vin bidrar også til å minske følelsen av sult som dermed gjør at du spiser litt mindre.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...

Jenta som skrev «Fuck cancer» over ansiktet, er nå død

Kathryn Cartwright falt ut av rullestolen og slo seg kraftig i ansiktet. Da tok hun en selfie der hun hadde skrevet "Fuck cancer" over...