Hjem Forskning Forskning: Mars-barna har større sannsynlighet for å bli toppledere

Forskning: Mars-barna har større sannsynlighet for å bli toppledere

Dersom du er født i mars vil du trolig ha god helse, og marsbarn er overrepresentert blant toppledere.

Barn født i mars ender ifølge britiske staistikkmyndigheter oftere opp som piloter Men, skriver nettsiden Good Housekeeping, det er ikke den eneste fordelen Mars-barna har: Columbia University gjorde en studie som fant ut at visse fødselsmåneder falt sammen med en økning i risikoen for visse sykdommer.

Denne studien konkluderte med at marsbarn ikke bare ikke hadde økt risiko for respiratoriske, reproduktive, kardiovaskulære eller nevrologiske sykdommer, marsbarna hadde også generelt redusert sykdomsrisiko.

En annen fordel for mars-barna er at de har økt sannsynlighet for å bli toppledere. En studie av 375 selskaper viste at 12,5 prosent av topplederne var født i mars, skriver The Wall Street Journali ifølge Good Housekeeping. Det at de er eldre enn klassekameratieen kan være en forklaring på at vår-barna oftere nyter suksess. Den samme studien viste at de som er født i juni og juli var mest underrepresentert i topplederstillinger.

baby

En dårlig nyhet er det likevel for mars-barna. Til tross får at de som er født i mars alt i alt har svært god helse, er det barna som er født i mars, mai og juli som har minst sannsynlighet for å oppleve sin egen 100-årsdag. Dette viser en studie fra University of Chicago. Høstbarna er de som oftest kan forvente et langt liv.

Hvis du er et marsbarn, er du i et celebert selskap. Det er mange kjente mennesker som blåser ut bursdagslysene sine i årets tredje måned. Justin Bieber er født 1. mars, Dr. Seuss er født 2. mars, BTSs Suga er født 9. mars, Albert Einstein er født 14. mars, Harry Houdini er født 24. mars og Mariah Carey er født 27. mars. Så berømmelse kan absolutt ligge i kortene for marsbarna.

Er du født i mars er det enten aquamarin eller hematitt (blodstein) som er fødselssteinen din, fødselsblomsten din er påskeliljer, og stjernetegnet ditt er enten væren eller tyren.

Kjenner du en som har bursdag i mars? Da kan du kjøpe dette morsomme og personlige bursdagskruset til dem hos Plakatbar:

KJØP DET HER

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com