Forsiden Forskning Forskning: Masete og irriterende mødre får suksesfulle døtre

Forskning: Masete og irriterende mødre får suksesfulle døtre

Det er ingen tvil om at mor og datter ofte knytter spesielle og sterke bånd. Men i mange tilfeller er det heller ikke fritt for gnisninger, spesielt når jentene blir tenåringer.

Du har kanskje mange minner selv fra barndommen hvor moren din både var irriterende, krevende og det føltes som at hun hang over deg som en hauk? Som tenåring kan det være lett å føle at mor blander seg alt for mye, stiller for mange krav og slettes ikke forstår den komplekse ungdomsverdenen.

Dersom du hadde en slik mor under oppveksten så kan du i følge Newsner sende en stor takk til henne nå.

Forskning viser at døtre til «plagsomme» mødre faktisk har større sjanse for å lykkes i livet

Foto: Max Pixels

Det kan også være godt for deg som er mor nå å vite at selv om datteren din blir irritert for at du maser på at hun må rydde rommet, gjøre pliktene sine og være tidlig hjemme, så gjør du alt riktig.

LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

En amerikansk forskningstudie som ble utført ved The University of Essex, fulgte 15.500 jenter i alderen 13-14 år i en seksårsperiode.

Konklusjonen av forskninger er at de jentene som hadde mange krav fra sine mødre hadde en større tendens til å ta videreutdanning og mindre sjanse for å bli arbeidsledig. Samtidig hadde jentene med «krevende» mødre lavere risiko for å bli gravid i tenårene.

LES OGSÅ
Å lukte på stinkende promp, kan beskytte deg mot en rekke dødelige sykdommer

Det er viktig å påpekte at ikke bare mor, men begge foreldres forventninger og krav er med på å påvirke døtrene. I dette studiet viste det seg imidlertid at det i de fleste tilfellene var mor som var den forelderen som krevde mest og dermed er det i disse tilfellene morens krav og forventninger som hadde størst innflytelse.

Du bør med andre ord ikke slutte med å stille krav til dine barn. Både gutter og jenter har godt av velmenende krav og forventninger både fra mor og far. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet