Forsiden Forskning Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig

Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig

Skjegg har vært i motebildet en god stund nå. Er du en av de som har latt skjegget gro eller barberer du deg så fort stubbene begynner å synes? Kanskje du bør vurdere å la skjegget vokse seg langt og tykt.

I følge forskere fra University of Queensland, så foretrekker nemlig kvinner som er ute etter et lengre forhold en mann med skjegg. De blir sett på som penere. Men det finnes flere fordeler enn som så.

I følge forskere ved universitetet Queensland beskytter skjegg ansiktet mot farlige UV- stråler med opp til 95 prosent, noe som tilsvarer solfaktor 21. Ansiktshår er mye mer beskyttende enn en hud som er glatt. Forskere lot en rekke menn med skjegg vandre i den australske ørkenen for å se hvordan huden absorberte strålingen. Det var tydelig at skjegget beskyttet huden under.

Hovedforsker, professor Alfio Parisi forteller om fordelene til The Independent:

LES OGSÅ
Forskning: En porsjon popkorn om dagen gir kroppen din masse fullkorn og nyttige anitoksidanter
LES OGSÅ
Norsk forskning: Kvinner er bedre sjåfører enn menn

– Skjegg kommer aldri til å bli like beskyttende som solkrem, men det er en absolutt faktor når det kommer til å blokkere UV-stråler.

Solen er den som har størst skyld i at huden eldes og har du et stort skjegg som beskytter huden din eldes huden her også senere forteller dermatologen Adam Friedman.

Men det finnes enda flere fordeler å ha skjegg.

Foto: Pixabay

Skjegget fungerer også som en «rustning» for personer som har astma eller allergi siden det fanger opp pollen og støv skriver Lost At E Minor.

Foto: Pixabay

Dr. Friedman legger til at vi uten skjegg ikke trenger å bli altfor nedstemte. Har du mye hår på hodet? Hodehåret beskytter bedre mot UV-stråler jo høyere solen står, mens skjegget beskytter bedre jo lavere solen står.

Flere grunner til å la skjegget eller håret gro altså!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...