torsdag, februar 27, 2020
Forskning Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og...

Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig

-

Skjegg har vært i motebildet en god stund nå. Er du en av de som har latt skjegget gro eller barberer du deg så fort stubbene begynner å synes? Kanskje du bør vurdere å la skjegget vokse seg langt og tykt.

I følge forskere fra University of Queensland, så foretrekker nemlig kvinner som er ute etter et lengre forhold en mann med skjegg. De blir sett på som penere. Men det finnes flere fordeler enn som så.

I følge forskere ved universitetet Queensland beskytter skjegg ansiktet mot farlige UV- stråler med opp til 95 prosent, noe som tilsvarer solfaktor 21. Ansiktshår er mye mer beskyttende enn en hud som er glatt. Forskere lot en rekke menn med skjegg vandre i den australske ørkenen for å se hvordan huden absorberte strålingen. Det var tydelig at skjegget beskyttet huden under.

Hovedforsker, professor Alfio Parisi forteller om fordelene til The Independent:

– Skjegg kommer aldri til å bli like beskyttende som solkrem, men det er en absolutt faktor når det kommer til å blokkere UV-stråler.

Solen er den som har størst skyld i at huden eldes og har du et stort skjegg som beskytter huden din eldes huden her også senere forteller dermatologen Adam Friedman.

Men det finnes enda flere fordeler å ha skjegg.

Foto: Pixabay

Skjegget fungerer også som en «rustning» for personer som har astma eller allergi siden det fanger opp pollen og støv skriver Lost At E Minor.

Foto: Pixabay

Dr. Friedman legger til at vi uten skjegg ikke trenger å bli altfor nedstemte. Har du mye hår på hodet? Hodehåret beskytter bedre mot UV-stråler jo høyere solen står, mens skjegget beskytter bedre jo lavere solen står.

Flere grunner til å la skjegget eller håret gro altså!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander -elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...