Forskning Forskning: Mennesker som prater med dyrene sine er ekstra...

Forskning: Mennesker som prater med dyrene sine er ekstra intelligente

-

- Reklame -

Vi lever i en verden hvor det publiseres hauger av forskning hver eneste dag. Hva skal man tro på og hva skal man ta med en klype salt? Det er neimen ikke godt å vite, men noe forskning kan utvilsomt være med på å støtte opp under våre egenskaper.

Forskningen vi nå skal omtale er akkurat en slik type forskning. Eier du dyr? Hender det at du tar deg selv i å prate til katten? Hunden? Eller kanskje gullfisken?

Det skal du i så fall ikke slutte med!

I følge Indy100 er dette nemlig et tegn på din intelligens, i positiv måte sådan.

Tegn på høy intelligens 

Man forklarer det hele med begrepet antropomorfisme. Dette betyr å tillegge det som ikke er menneskelig, menneskelige egenskaper. I dette tilfellet dine kjæledyr.

Nicholas Epley ved University of Chicago er professor i atferdsvitenskap. Han forteller at det å ha evnen til å gi for eksempel en katt menneskelige trekk er en naturlig og typisk menneskelig egenskap. Dette er en av egenskapene som skiller mennesker fra andre levende vesener.

Å prate med dyrene kan være tegn på høy intelligens. Foto: Pixabay

I følge professoren gjør vi mennesker dette oftere enn vi er klar over. For eksempel ved at vi prater til plantene våre, bilen vår, eller da nevnte kjæledyr. Det er det samme fenomenet som slår til dersom du kjefter på tv`en som ikke fungerer, eller telefonen som henger seg opp.

Videre forklarer Epley at antropomorfisme er et tydelig tegn på intelligens.

– Å gjenkjenne et annet menneskes sinn involverer de samme psykologiske prosesser som når man gjenkjenner et dyrs, en gud eller en fysisk ting sitt sinn. Det er en refleksjon av vår hjernes største evner, og slettes ikke et uttrykk for dumhet.

Så neste gang venner eller familie spør om du er «koko» fordi du prater med hamsteren, katten eller tarantellen din – så kan du forklare dem at det bare er et uttrykk for din intelligens! 

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...