Forsiden Forskning Forskning: Mennesker som prater med dyrene sine er ekstra intelligente

Forskning: Mennesker som prater med dyrene sine er ekstra intelligente

-

Vi lever i en verden hvor det publiseres hauger av forskning hver eneste dag. Hva skal man tro på og hva skal man ta med en klype salt? Det er neimen ikke godt å vite, men noe forskning kan utvilsomt være med på å støtte opp under våre egenskaper.

Forskningen vi nå skal omtale er akkurat en slik type forskning. Eier du dyr? Hender det at du tar deg selv i å prate til katten? Hunden? Eller kanskje gullfisken?

Det skal du i så fall ikke slutte med!

I følge Indy100 er dette nemlig et tegn på din intelligens, i positiv måte sådan.

Tegn på høy intelligens 

Man forklarer det hele med begrepet antropomorfisme. Dette betyr å tillegge det som ikke er menneskelig, menneskelige egenskaper. I dette tilfellet dine kjæledyr.

Nicholas Epley ved University of Chicago er professor i atferdsvitenskap. Han forteller at det å ha evnen til å gi for eksempel en katt menneskelige trekk er en naturlig og typisk menneskelig egenskap. Dette er en av egenskapene som skiller mennesker fra andre levende vesener.

Å prate med dyrene kan være tegn på høy intelligens. Foto: Pixabay

I følge professoren gjør vi mennesker dette oftere enn vi er klar over. For eksempel ved at vi prater til plantene våre, bilen vår, eller da nevnte kjæledyr. Det er det samme fenomenet som slår til dersom du kjefter på tv`en som ikke fungerer, eller telefonen som henger seg opp.

LES OGSÅ
Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy intelligens

Videre forklarer Epley at antropomorfisme er et tydelig tegn på intelligens.

LES OGSÅ
Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy intelligens

– Å gjenkjenne et annet menneskes sinn involverer de samme psykologiske prosesser som når man gjenkjenner et dyrs, en gud eller en fysisk ting sitt sinn. Det er en refleksjon av vår hjernes største evner, og slettes ikke et uttrykk for dumhet.

Så neste gang venner eller familie spør om du er «koko» fordi du prater med hamsteren, katten eller tarantellen din – så kan du forklare dem at det bare er et uttrykk for din intelligens! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .