Dynker du deg med alskens dyre rynkekremmer for å unngå rynker?

I følge The Sun har det blitt sluppet en forskningsrapport som fastslår at kremmer er overflødige, det du trenger for å motvirke rynker er rett og slett sjokolade og rødvin!

Et forskningsteam fra The Exeter and Brighton University ville se på hvilke fordeler sjokolade og rødvin faktisk har for kroppen vår. Og funnet deres viser at begge deler utsetter aldring av huden (da spesielt mørk sjokolade).

Sjokolade og rødvin har nemlig en egenskap ved at de forynger cellene våre, noe som også gjelder hudcellene.

Det som skjer når vi eldes er at DNA-strengene i cellene våre mister sine beskyttende telomerer. Dette er ørsmå strukturer som sitter ytterst på kromosomene: trådene av DNA inni cellekjernen. Noen har sammenlignet telomerene med de små plastrullene som hindrer endene på skolissene i å frynse seg opp.

Enkelt forklart vil dette si at cellene våre blir «slapp i fisken» og ikke lenger klarer å reparere eller stramme seg selv.

Men forskerne fra The Exeter and Brighton University mener altså at både rødvin og sjokolade har et kjemisk innhold som hjelper hudcellene med denne prosessen.

Forskningen er blitt publisert i BMJ Cell Biology, og en av forskerne ble sjokkert over funnet. Ovenfor The Sun uttaler Eva Lattore:

– Da jeg så at cellene begynte å forynge seg selv kunne jeg knapt tro mine egne øyne. De gamle cellene så plutselig ung ut igjen. Det var akkurat som magi.

En annen forsker bak prosjektet er også oppglødd etter resultatet:

– Forskningen vår viser at ved å bruke kjemi til å endre gener kan vi gjenoppbygge gamle gener, forteller Lorna Harries.

Du kan med andre ord med god samvittighet ta deg et glass rødvin og en sjokoladebit i kveld!