Forsiden Forskning Forskning: Rødvin og sjokolade kan motvirke rynker!

Forskning: Rødvin og sjokolade kan motvirke rynker!

Dynker du deg med alskens dyre rynkekremmer for å unngå rynker?

I følge The Sun har det blitt sluppet en forskningsrapport som fastslår at kremmer er overflødige, det du trenger for å motvirke rynker er rett og slett sjokolade og rødvin!

Et forskningsteam fra The Exeter and Brighton University ville se på hvilke fordeler sjokolade og rødvin faktisk har for kroppen vår. Og funnet deres viser at begge deler utsetter aldring av huden (da spesielt mørk sjokolade).

Sjokolade og rødvin har nemlig en egenskap ved at de forynger cellene våre, noe som også gjelder hudcellene.

Det som skjer når vi eldes er at DNA-strengene i cellene våre mister sine beskyttende telomerer. Dette er ørsmå strukturer som sitter ytterst på kromosomene: trådene av DNA inni cellekjernen. Noen har sammenlignet telomerene med de små plastrullene som hindrer endene på skolissene i å frynse seg opp.

Enkelt forklart vil dette si at cellene våre blir «slapp i fisken» og ikke lenger klarer å reparere eller stramme seg selv.

LES OGSÅ
Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier

Men forskerne fra The Exeter and Brighton University mener altså at både rødvin og sjokolade har et kjemisk innhold som hjelper hudcellene med denne prosessen.

LES OGSÅ
Å lukte på stinkende promp, kan beskytte deg mot en rekke dødelige sykdommer

Forskningen er blitt publisert i BMJ Cell Biology, og en av forskerne ble sjokkert over funnet. Ovenfor The Sun uttaler Eva Lattore:

– Da jeg så at cellene begynte å forynge seg selv kunne jeg knapt tro mine egne øyne. De gamle cellene så plutselig ung ut igjen. Det var akkurat som magi.

En annen forsker bak prosjektet er også oppglødd etter resultatet:

– Forskningen vår viser at ved å bruke kjemi til å endre gener kan vi gjenoppbygge gamle gener, forteller Lorna Harries.

Du kan med andre ord med god samvittighet ta deg et glass rødvin og en sjokoladebit i kveld! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet