Hjem Dyr Forskning: 7 grunner til at katten din er bra for helsa

Forskning: 7 grunner til at katten din er bra for helsa

Forskning viser at disse sjarmerende skapningene med den myke pelsen og de store bedårende øynene som har gjort dem til konger av internett faktisk er sunne for deg.

Misforståelsen om at katter ikke er kosete skyldes mest sannsynlig at vi ofte sammenligner dem med hunder. Det forteller veterinærkjeden Anicura på sine nettsider. Hunder er kjent for å være veldig hengivne, og kan også aktivt be om oppmerksomhet, noe ikke alle katter gjør. Men det betyr ikke at de ikke er kosete, eller misliker mennesker. Tvert imot trenger også katter mye kjærlighet, men de viser det ikke på samme måte som hunder. Er du katte-elsker så er ikke dette ny informasjon for deg,

Katter gir eierne sine både selskap og trøst, er gode lyttere, og hjelper menneskene sine med å stresse ned med den beroligende purringen sin.

Dette herlige kjæledyret gir glede, trøst og selskap til millioner av mennesker over hele verden. Og forskning omtalt av Goodnet.org viser at katten faktisk også gir deg flere helsegevinster.

1. Katter kan redusere risikoen for hjertesykdom

Studier har funnet ut at det å eie en katt kan senke stressnivået. Dette vil igjen gi en smitte-effekt der risikoen for hjerte- og karsykdommer reduseres. Forskere slår faktisk fast at det å eie en katt kan redusere risikoen for ulike hjertesykdommer, inkludert hjerneslag, med rundt 30 prosent.

2. Når de maler helbredes også du

Hvem synes ikke det er fornøyelig å høre en katt som maler? Katten maler riktig nok for sin egen del, men Daily Infographic slår fast at lyden også lenge har vært assosiert med en helbredende evne på menneskelige bein, sener og muskler.

Når katten maler skaper det vibrasjoner i frekvensområdet mellom 20 og 140 hz. Studier har vist at frekvenser i området fra 18 til 35 hz har en positiv effekt på leddmobiliteten etter skade, og forskere har begynt å se på hvordan lydfrekvensen fra kattemalingen faktisk kan hjelpe mennesker.

3. Du sover bedre

Flere studier fra Storbritannia har funnet ut at folk, og da spesielt kvinner, foretrekker å sove med katten fremfor partnern. Og de rapporterer til og med at de ikke bare foretrekker katten, men at de faktisk sover bedre sammen med en katt enn sammen med en partner. En studie fra Mayo Clinic som er omtalt av Today bekreftet de britiske studiene og slo fast at 41 prosent av personene i deres studie indikerte at de sov bedre på grunn av kjæledyret sitt, mens kun 20 prosent opplevde at det førte til forstyrrelser.

4. Kvinner synes menn som har katt er mer attraktiv

Katt

Ifølge LiveHappy.com fant den ledende kjæledyrforskeren June Nicolls at kvinner har større sannsynlighet for å bli tiltrukket av menn med kjæledyr.

Hele 90 prosent av enslige kvinner oppfatter menn med katter som hyggeligere og mer omsorgsfulle enn menn som ikke har katt.

5. Katten reduserer stress og angst

Når vi er rundt katter produserer kroppen vår beroligende kjemikalier som senker stress- og angstnivået. En enkel runde med klapping gjør både deg og katten din glad.

6. Babyer som vokser opp med katt får færre allergier

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

En studie fra National Institutes of Health konkluderte med at barn under ett år som er eksponert for katter har mindre sannsynlighet for å utvikle ulike former for allergier.

Høy eksponering mot kjæledyr tidlig i livet ser ikke bare ut til å beskytte mot allergier mot kjæledyrene, men også andre typer vanlige allergier, som for eksempel allergi mot støvmidd og gress.

7. Å se kattevideoer er bra for deg

Indiana University Bloomington har utført en stor studie med over 7000 deltagere. Denne studien konkluderte med at bare det å se kattevideoer på internett øker energien og de positive følelsene dine, samtidig som det reduserer de negative følelsene. Så neste gang sjefen kjefter for at du ser på enda en kattevideo på Sosialnytt, kan du slå i bordet med at det faktisk er sunt for deg.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com