Forskning Resultater fra forskning: Valnøtter kan forhindre tarmkreft

Resultater fra forskning: Valnøtter kan forhindre tarmkreft

-

- Reklame -

Nøtter er smakfulle, allsidige og sunne. En håndfull nøtter om dagen skal kunne hjelpe mot så mangt. Det anbefales 20 gram usaltede nøtter om dagen i de norske kostrådene.

I følge forskningen har valnøtter vist seg å være en fantastisk nøtt som inneholder mye umettet fett og omega 3-fettsyrer som forebygger hjerte og karsykdommer. Nå viser studier at de knasende nøttene også kan forhindre tarmkreft.

En studie som ble publisert i forskningstidsskriftet Canxer Povention Research viser at valnøtter kan forhindre tarmkreft og virker positivt for bakteriefloraen i mage og tarm. Tarmkreft er en av de vanligste kreftformene i Norge i følge kreftforeningen.

Forsket på rotter

Under studien fikk rotter 10 prosent av sitt daglige kaloriinntak i form av valnøtter. Det tilsvarer ca. en håndfull nøtter for mennesker. Dr. Rosenberg, en av forskerne i studien forteller: «Resultatene våre viser for aller første gang at valnøtter kan forhindre og minske tarmkreftdannelse».

Studiet viste at nøttene bidro til en sunn tarmflora ved å fungere som probiotika (fremmer gode bakterier), dette resulterte i at tarmene fikk beskyttelse av kreftdannelse.

Foto: Pixabay

Tidligere studier har vist at valnøtter også kan ha god effekt mot hjerte og karsykdommer, diabetes og nevrologiske tilstander.

Nøtter inneholder mye kalorier, men en håndfull om dagen er bare bra for deg. Innta nøtten som et lite mellommåltid, i yoghurten eller som kakepynt og i muffins. Brød med valnøtter smaker også godt.

Velger du å spise en håndfull valnøtter før du legger deg, vil det sannsynligvis også virke positivt inn på nattesøvnen. Nøttene inneholder nemlig nemlig hormonet melatonin, som bedrer søvnmønsteret.

Her kan du lese mer om mer om studien.

Valnøtt er altså en nøtt som du bør tilsette i kostholdet ditt. Del gjerne den nyttige informasjonen videre med venner og familie

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...