onsdag, juli 8, 2020

Resultater fra forskning: Valnøtter kan forhindre tarmkreft

Mest lest nå

Nøtter er smakfulle, allsidige og sunne. En håndfull nøtter om dagen skal kunne hjelpe mot så mangt. Det anbefales 20 gram usaltede nøtter om dagen i de norske kostrådene.

I følge forskningen har valnøtter vist seg å være en fantastisk nøtt som inneholder mye umettet fett og omega 3-fettsyrer som forebygger hjerte og karsykdommer. Nå viser studier at de knasende nøttene også kan forhindre tarmkreft.

En studie som ble publisert i forskningstidsskriftet Canxer Povention Research viser at valnøtter kan forhindre tarmkreft og virker positivt for bakteriefloraen i mage og tarm. Tarmkreft er en av de vanligste kreftformene i Norge i følge kreftforeningen.


Forsket på rotter

Under studien fikk rotter 10 prosent av sitt daglige kaloriinntak i form av valnøtter. Det tilsvarer ca. en håndfull nøtter for mennesker. Dr. Rosenberg, en av forskerne i studien forteller: «Resultatene våre viser for aller første gang at valnøtter kan forhindre og minske tarmkreftdannelse».

Studiet viste at nøttene bidro til en sunn tarmflora ved å fungere som probiotika (fremmer gode bakterier), dette resulterte i at tarmene fikk beskyttelse av kreftdannelse.

Foto: Pixabay

Tidligere studier har vist at valnøtter også kan ha god effekt mot hjerte og karsykdommer, diabetes og nevrologiske tilstander.

Nøtter inneholder mye kalorier, men en håndfull om dagen er bare bra for deg. Innta nøtten som et lite mellommåltid, i yoghurten eller som kakepynt og i muffins. Brød med valnøtter smaker også godt.

Velger du å spise en håndfull valnøtter før du legger deg, vil det sannsynligvis også virke positivt inn på nattesøvnen. Nøttene inneholder nemlig nemlig hormonet melatonin, som bedrer søvnmønsteret.

Her kan du lese mer om mer om studien.

Valnøtt er altså en nøtt som du bør tilsette i kostholdet ditt. Del gjerne den nyttige informasjonen videre med venner og familie

130,124FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter