Hjem Forskning Forskning viser at barn født i juni har bedre helse enn barn født på andre tider av året

Forskning viser at barn født i juni har bedre helse enn barn født på andre tider av året

Forskning viser at når du er født på året, kan påvirke helsen din og humøret ditt. Barn født i juni, viser seg å være både gladere og ha bedre helse enn andre.

Ifølge en studie publisert i avisen Heliyon, har sommerbarn ofte bedre helse enn barn født på andre årstider. Forskerne tror dette kan han sammenheng med at barn født på sommeren blir eksponert for med sollys, og dermed får mer D-vitamin i sine første levemåneder.

Det viser seg også at sommerbarn ofte har mer stabilt humør enn andre. Barn født i juni, juli og august vokser ofte opp til å bli mer positive og fornøyde enn barn født for eksempel om høsten eller vinteren.

Optimistiske og glade

Hva dette kommer av, er man ikke helt sikker på. D-vitamin kan være en årsak. Andre tror det har sammenheng med hvilket stjernetegn man blir født inn i.

Smilende jente
Foto: Canva

Barn født i juni, tilhører enten tvillingene eller krepsen. Disse barna er, ifølge astrologien, utadvendte, sjarmerende og kreative. Og selv om de kan være en håndfull som barn, vokser de fleste opp til å bli inkluderende, optimistiske og glade mennesker.

Kreative og kunstneriske

Juni-barn er også ofte vennlige mennesker. De kalles sosiale sommerfugler, som lett får venner og som får andre folk til å føle seg vel. Juni-barn elsker oppmerksomhet, og det får de også, enten de vil eller ikke. Alle vil være venn med et juni-barn.

Disse barna er også ofte veldig kreative og kunstneriske. De går sjelden tom for ideer, og har alltid en plan på lur. De er løsningsorienterte, og har som regel alltid en løsning på et hvert komplekst problem.

Men selv om juni-barn stort sett er glade og positive, har de også en mørkere side. De kan snu fra å være morsomme og elskelige til superseriøse og tankefulle på et øyeblikk.

LES OGSÅ: Fem grunner til hvorfor besteforeldre har en positiv påvirkning på barnebarna

En hyggelig gave til junibarnet

Ønsker du å kjøpe en hyggelig gave til en som har bursdag i juni? Sjekk dette herlige kruset fra Plakatbar. Du kan selv skrive inn navnet du ønsker på kruset.

KAN KJØPES HER (Obs; reklamelenke som fører deg til Plakatbar.no).

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com