onsdag, september 23, 2020

Forskning viser: Sta barn som sier mye NEI og som nekter å legge seg, tjener mer når de blir voksne

Mest lest nå

Er dine barns favorittord NEI? Nekter de å legge seg når du sier det er leggetid? Vil de ikke spise opp middagen sin eller ta på seg skoene når dere skal ut? Da er det stor sjanse for at barna dine kommer til å tjene mye penger.

Studien ble publisert i psykologitidsskriftet «the Journal Of Developmental Psychology». Forskerne har fulgt 700 barn fra 1968 og fram til de rundet 40 år. Det skriver nettsiden Research Gate.

Målet var å se hvordan barns personlighet og oppførsel påvirket dem senere i livet, som voksne. Og sammenhengene var umulig å overse. Barn som brøt foreldrenes regler og som hadde veldig sterke egne meninger, tjente mer penger som 40-åringer enn barn som var føyelige og såkalt enkle å oppdra.


Mer penger og høyere utdannelse

I tillegg til å tjene mer, hadde de sta barna også jevnt over høyere utdannelse enn de andre barna.

I studien står det: «Hvis det ikke er noen andre tredje variabler å ta hensyn til, kan vi anta at barna som scoret høyt på skalaen, tjente mer som voksne fordi de er mer villige til å kreve det de vil ha i kritiske situasjoner, som for eksempel under lønnsforhandlinger.»

to gutter
Har du barn som er sta? De kan love bra for fremtiden deres. Foto: Canva

Sta barn har høyere IQ

Studien konkluderer dog ikke med hvorfor disse sta barna tjener mer som voksne. Studien tar heller ikke hensyn til barnas livsvalg og karrierevei, som kunne være med å påvirke resultatet.

Tidligere studier viser også at sterke personligheter hos barn, ofte er forbundet med suksess og høy IQ. Så har du et barn som ikke vil legge seg, og som ikke følger reglene dine, bare lukk øynene et par sekunder, trekk pusten dypt ned i magen, og se for deg hvor rik og vellykket han eller hun kommer til å bli … om 40 år.

Kanskje noen utslitte småbarnsforeldre som burde blitt oppmuntret av å lese dette? 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter