fredag, desember 13, 2019
Forskning Forskning viser: Sta barn som sier mye NEI og...

Forskning viser: Sta barn som sier mye NEI og som nekter å legge seg, tjener mer når de blir voksne

-

Er dine barns favorittord NEI? Nekter de å legge seg når du sier det er leggetid? Vil de ikke spise opp middagen sin eller ta på seg skoene når dere skal ut? Da er det stor sjanse for at barna dine kommer til å tjene mye penger.

Studien ble publisert i psykologitidsskriftet «the Journal Of Developmental Psychology». Forskerne har fulgt 700 barn fra 1968 og fram til de rundet 40 år. Det skriver nettsiden Research Gate.

Målet var å se hvordan barns personlighet og oppførsel påvirket dem senere i livet, som voksne. Og sammenhengene var umulig å overse. Barn som brøt foreldrenes regler og som hadde veldig sterke egne meninger, tjente mer penger som 40-åringer enn barn som var føyelige og såkalt enkle å oppdra.

Mer penger og høyere utdannelse

I tillegg til å tjene mer, hadde de sta barna også jevnt over høyere utdannelse enn de andre barna.

I studien står det: «Hvis det ikke er noen andre tredje variabler å ta hensyn til, kan vi anta at barna som scoret høyt på skalaen, tjente mer som voksne fordi de er mer villige til å kreve det de vil ha i kritiske situasjoner, som for eksempel under lønnsforhandlinger.»

to gutter
Har du barn som er sta? De kan love bra for fremtiden deres. Foto: Canva

Sta barn har høyere IQ

Studien konkluderer dog ikke med hvorfor disse sta barna tjener mer som voksne. Studien tar heller ikke hensyn til barnas livsvalg og karrierevei, som kunne være med å påvirke resultatet.

Tidligere studier viser også at sterke personligheter hos barn, ofte er forbundet med suksess og høy IQ. Så har du et barn som ikke vil legge seg, og som ikke følger reglene dine, bare lukk øynene et par sekunder, trekk pusten dypt ned i magen, og se for deg hvor rik og vellykket han eller hun kommer til å bli … om 40 år.

Kanskje noen utslitte småbarnsforeldre som burde blitt oppmuntret av å lese dette? 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...