Forsiden Forskning Forskning viser: Sta barn som sier mye NEI og som nekter å...

Forskning viser: Sta barn som sier mye NEI og som nekter å legge seg, tjener mer når de blir voksne

Er dine barns favorittord NEI? Nekter de å legge seg når du sier det er leggetid? Vil de ikke spise opp middagen sin eller ta på seg skoene når dere skal ut? Da er det stor sjanse for at barna dine kommer til å tjene mye penger.

Studien ble publisert i psykologitidsskriftet «the Journal Of Developmental Psychology». Forskerne har fulgt 700 barn fra 1968 og fram til de rundet 40 år. Det skriver nettsiden Research Gate.

Målet var å se hvordan barns personlighet og oppførsel påvirket dem senere i livet, som voksne. Og sammenhengene var umulig å overse. Barn som brøt foreldrenes regler og som hadde veldig sterke egne meninger, tjente mer penger som 40-åringer enn barn som var føyelige og såkalt enkle å oppdra.

Mer penger og høyere utdannelse

Reklame

I tillegg til å tjene mer, hadde de sta barna også jevnt over høyere utdannelse enn de andre barna.

I studien står det: «Hvis det ikke er noen andre tredje variabler å ta hensyn til, kan vi anta at barna som scoret høyt på skalaen, tjente mer som voksne fordi de er mer villige til å kreve det de vil ha i kritiske situasjoner, som for eksempel under lønnsforhandlinger.»

to gutter
Har du barn som er sta? De kan love bra for fremtiden deres. Foto: Canva

Sta barn har høyere IQ

Studien konkluderer dog ikke med hvorfor disse sta barna tjener mer som voksne. Studien tar heller ikke hensyn til barnas livsvalg og karrierevei, som kunne være med å påvirke resultatet.

Tidligere studier viser også at sterke personligheter hos barn, ofte er forbundet med suksess og høy IQ. Så har du et barn som ikke vil legge seg, og som ikke følger reglene dine, bare lukk øynene et par sekunder, trekk pusten dypt ned i magen, og se for deg hvor rik og vellykket han eller hun kommer til å bli … om 40 år.

Kanskje noen utslitte småbarnsforeldre som burde blitt oppmuntret av å lese dette? 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT