Hjem Kosthold Ny forskning: Yoghurt reduserer risikoen for hjertesykdommer og høyt blodtrykk!

Ny forskning: Yoghurt reduserer risikoen for hjertesykdommer og høyt blodtrykk!

Del
X

Frokost er bra for kroppen, det er det ingen tvil om. Sliter du med å få i deg mat om morgenen, kan yoghurt være et godt tips for å få noe i magen. Det sklir lett ned, og nå viser nyere forskning at yoghurten også kan gjøre underverker for kroppen din!

I følge en stor, ny britisk undersøkelse, så har yoghurt en beroligende effekt på kroppen og blodtrykket, skriver Independent.

Forskningen konkluderer med at yoghurt er supert for å forebygge hjertesykdommer og blodpropp, sjansen reduseres med hele 20 prosent dersom man spiser yoghurt to ganger i uken.

I undersøkelsen ble det sett på mer enn  55.000 kvinner og over 18.000 menn sine matvaner. Den positive effekten var litt høyere hos menn enn kvinner, men resultatene var hos begge kjønn merkbart høyere enn testgruppen som ikke spiste yoghurt.

Foto: Shutterstock

Resultatene tyder altså på at en inntak av yoghurt over tid minsker risikoen for hjertesykdommer hos menn og kvinner som har høyt blodtrykk.

Inkluder yoghurt i din daglige kost dersom du vil unngå å bli rammet av hjertelidelser, lyder konklusjonen fra forskernes rapport som er blitt utgitt i tidsskriftet American Journal of Hypertension.

Del gjerne informasjonen videre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com