in ,

Forsøker å fremstå som hjelpsomme, men svindler eldre frekt

Selv om folk som kommer på døra for å tilby varer og tjenester, ikke nødvendigvis kommer med onde hensikter, kan det være lurt å passe på.

Dette er rådet seksjonsleder for etterforskning i Lillestrøm politidistrikt, Bjørn Bratteng, kommer med til leserne av Romerikes Blad etter at hyggelige «selgere» har henvendt seg til eldre i hans politidistrikt.

En ung mann kom for å tilby seg å vaske hele huset og taket utvendig hos en 93 år gammel kvinne. Døtrene hennes var på besøk og fikk avverget at det ble noen lurenstreker.


De mistenker at den unge og hyggelige mannen målbevisst oppsøkte eldre. Kvinnen ble utsatt for en ubehagelig opplevelse for vel et års tid siden også.

LES OGSÅ: Politiet ber deg passe på: Denne svindelen herjer nå – En rekke nordmenn har fått tømt kontoene sine

– Hun er jo en eldre dame som setter pris på selskap. Derfor ble hun glad når det dukket opp en mann på døra og tilbød henne å male alle veggene utvendig. Hun takket ja, og mannen satte i gang. I etterkant ønsket han å ha utbetalt en større sum enn avtalt på forhånd, og han ønsket det utbetalt til en annen kvinne, som ikke bodde i Norge. Vi syntes det hele var veldig skummelt, men fikk heldigvis en slutt på det, forklarer datteren til Romerikes Blad.

Seksjonsleder Bratteng sier at de ofte ser et mønster hos slike «selgere»:

– De oppsøker særlig eldre mennesker, og forklarer at her må det gjøres både det ene og det andre på huset, og at de kan gjøre det for en god pris. De eldre biter på, man vil jo ha orden på huset sitt. På et tidspunkt utarter det seg til svindel, advarer han i RB.

Svindlerne gjør ofte mer enn avtalt, og bruker det som begrunnelse for å få utbetalt mer enn det som var utgangsprisen. De gir seg ikke, og skal ha betalt for tjenesten, selv om de har gjort ting som ikke er avtalt.

Det generelle rådet fra politiet er å ikke ta imot tjenester fra de som kommer på døra.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ikke kast dorullene – her er 16 praktiske bruksområder

Maria

Marie (24) gikk ned 80 kilo på to år