Hjem Historier fra livet Forsøkte å ta selvmord – nå hjelper hun andre med å finne veien gjennom de mørkeste fasene av livet sitt

Forsøkte å ta selvmord – nå hjelper hun andre med å finne veien gjennom de mørkeste fasene av livet sitt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Thome (35) følte at hele hennes verden raste sammen i 2022. Ekteskapet var i oppløsning og presset i ekstrajobben hennes som konsulent var overveldende. Etter at bestemoren hennes hadde gått bort ble det for mange tunge følelser for henne, og hun brukte alkohol for å lindre smertene.

6. september tok hun en drink før klokka engang hadde blitt 12 på formiddagen, og ble frustrert da hun og mannen hennes begynte å krangle. Det har gått nesten ett år siden den skjebnesvangre dagen der Amanda husker hvordan de psykiske problemene hennes tok overhånd.

– Klokka var ikke engang 12, og jeg strakk meg allerede etter en drink. Mannen min og jeg hadde gått gjennom mange vanskelige perioder, og den dagen eskalerte ting til en stor krangel. Frustrert stormet jeg av gårde og låste meg inne på kontoret mitt, forteller hun til Daily Mail.

Mannen hennes forsøkte å lokke henne ut av kontoret, men hun nektet. Siden de bodde på en millitærbase da dette skjedde, ringte han militærpolitiet.

– Så snart de kom og prøvde å snakke med meg gjennom den låste døren, tok jeg en avgjørelse jeg for alltid vil angre på, forteller hun.

På kontoret fant hun frem ektemannens pistol. Hun hadde aldri rørt den før, men tok den forferdelige avgjørelse som hun nå sier at hun for alltid vil angre på: Amanda rettet pistolen mot haken og trykket på avtrekkeren to ganger.

Etter det første skuddet var hun fortsatt ved bevissthet, så hun forsøkte nok en gang å avslutte livet.

– Jeg trodde verden ville stupe ned i mørket, men det gjorde den ikke. Selv etter det første skuddet forble jeg ved bevissthet. Jeg trykket på avtrekkeren igjen, og kollapset på gulvet, sier 35-åringen.

Etter det andre skuddet klarte politiet til slutt å bryte seg gjennom døren. Mirakuløst nok levde hun.

– Tiden på sykehuset var tøff, en av de vanskeligste opplevelsene i livet mitt. Jeg var sengeliggende og kunne ikke gjøre noe for meg selv. Jeg gjennomgikk en rekke operasjoner for å rekonstruere ansiktet mitt. Smerten var ubeskrivelig, sier hun

Amanda har slitt med psykiske problemer helt siden barndommen. Hun ble etter hvert overført til psykiatrisk avdeling.

Under prosessen med å bli frisk har Amanda oppdaget en sterk mening med livet– hun er nå et veiledende lys for andre som prøver å finne veien gjennom sine mørkeste øyeblikk. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com