søndag, januar 24, 2021

Første leveranse av korona-vaksinen kan komme til Norge i desember

Mest lest nå

Hastegodkjenning av korona-vaksinen er fremskyndet til før jul.

Legemiddelverket bekrefter ifølge VG at det ekstraordinære møtet om godkjenning av Pfizers vaksine i EU-systemet den 29. desember fremskyndes til 21. desember.

– Våre eksperter har sammen med de andre ekspertene har sett på dataen og jobber på spreng. De har hatt spørsmål og det ser ut til at de får tilfredsstillende svar på disse, sier direktør i legemiddelverket, Audun Hågå til VG.


Statsminister Erna Solberg (H) kaller det en gledelig nyhet at den første godkjente vaksinen kan komme allerede før årsskiftet.

Les også: Britiske helsemyndigheter advarer mot alvorlige vaksinehendelser

koronavaksine

– Vi er godt i gang med planleggingen av dette i Norge, sier hun til avisen.

Solberg opplyser videre at nasjonale og lokale myndigheter er i gang med å forberede vaksinasjon. Den 18. desember skal alle kommuner ha en plan for vaksinering.

LES OGSÅ: Slik kan influensavaksinen påvirke corona-risiko

– Første leveranse kan komme i slutten av desember, og Norge er klar til å iverksette vaksinering allerede da. Dette vil sannsynligvis være en mindre leveranse; nøyaktig antall doser må bekreftes senere, forteller Statsministeren.

På Facebook skriver statsministeren:

«Det er en gledelig nyhet at den første godkjente vaksinen kan komme allerede før årsskiftet. Vi er godt i gang med planleggingen av dette i Norge og alle kommuner skal ha klare planer for vaksineringen 18. desember. Utstyr til vaksinasjon er bestilt og på vei; både sprøyter, spisser, desinfeksjonsservietter og frysere er underveis. Første leveranse kan komme i slutten av desember, og Norge er klar til å sette i verk vaksinering allerede da.»

Norge har avtale om kjøp av vaksinen via Sverige, og er sikret minst 500.000 doser av Pfizer-vaksinen i første kvartal av 2021, forutsatt at vaksinen blir godkjent.

Vaksineringen er allerede i gang i Storbritannia og USA.

Både pfizer-vaksinen og modena-vaksinen har imidlertid sterke bivirkninger. Ekspertene mener de sterke bivirkningene av koronavaksinene er bra, og mener smerten viser at vaksinen virker.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter