søndag, juni 13, 2021

Forsvant ut av medienes søkelys etter historisk OL-gull på Lillehammer – dette gjør hun nå

Mest lest nå

Etter det historiske OL-gullet på Lillehammer tok karrieren en helt ny retning for Stine Lise Hattestad (53), nå Hattestad Bratsberg.

Stine Lise Hattestad Bratsberg (53) var den første norske kvinnen til å ta individuelt OL-gull på ski, og den eneste kvinnelige norske idrettsutøveren som tok gull under Lillehammer-OL.

Stine Lise Hattestad Bratsberg Faksimile: YouTube

– Jeg hadde tenkt å legge opp etter OL i Albertville for å fullføre studiene. Men jeg følte jeg burde ha vunnet, så da bestemte jeg meg for å kjøre mer, og at OL på Lillehammer skulle bli mitt siste renn, sier Stine Lise Hattestad Bratsberg, til Nettavisen.


Hun kjørte inn til gull i fristil kulekjøring på hjemmebane under OL på Lillehammer i 1994, og ble dermed den første norske kvinnen til å ta individuelt OL-gull på ski, og den eneste kvinnelige norske idrettsutøveren som tok gull under Lillehammer-OL.

Etter OL-gullet ville alle ha en bit av henne, og Hattestad Bratsberg forteller til Nettavisen at sponsorer «kastet» penger etter henne. Hun lot seg imidlertid ikke friste. Ti år med toppidrett var nok. Og hun følte hun hadde vist det hun ønsket for seg selv i skibakken.

Takket nei til tv-programmer

Gullvinneren satte seg på skolebenken igjen, og fullførte siviløkonom-utdanningen. I etterkant har hun også stort sett holdt seg unna medienes søkelys, og kan avsløre at hun har takket nei til både «Skal vi danse» og «Mesternes Mester».

Hattestad Bratsberg er langt mer opptatt av den nye karrieren sin. Siden april i år har hun vært partner i KPMG, og leder arbeidet med bærekraft i avdelingen for rådgivning. Før hun startet i KPMG var hun med å starte to selskap, som begge ble drevet en stund og deretter solgt.

Mentaliteten fra idretten tror hun har hjulpet henne som gründer og leder.

– Du må jobbe mye, og tåle nederlag og motgang – bare du har nok tro på det du gjør, sier hun.

Se gull-løpet hennes her:

LES OGSÅ: Frank Løke forsvant fra rampelyset – dette gjør han nå

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter