torsdag, september 23, 2021

Forsvarer: problematisk at politiet går ut med mistanke i Tina-saken

Mest lest nå

Forsvareren til mannen som nå er siktet for drapet på Birgitte Tengs, mener det er problematisk at politiet har gått ut med mistanken i Tina-saken.

– Jeg synes det er problematisk at politiet går ut med mistanken i Tina-saken. Det har jeg reagert på, og jeg har tatt det opp med politiet, sier forsvarer og advokat Stian Kristensen, til NRK.

Mannen som er pågrepet, sitter nå varetekstfengslet. Forsvareren frykter at mistanken i Tina-saken har påvirket retten til å fengsle mannen.


– Det handler om at tingretten ikke kan ta med mistankegrunnlaget i vurderingen av fengslingsspørsmålet. Retten må forholde seg til siktelsen. Det er en opplysning som er egnet til å påvirke retten, uten at jeg har noe grunnlag for å hevde at det har skjedd, sier forsvareren.

50-åringen som nå er pågrepet i forbindelse med de to drapene, er bosatt på Haugalandet. Han har tidligere vært inne til avhør både i Tina-saken og i Birgitte-saken. Mannen ble først avhørt som vitne to ganger i Tengs-saken, halvannet år etter drapet, skriver NRK.

Kom brått på

Han ble avhørt på nytt i 2013, da politiet snudde bunken og så på mulige kandidater på nytt. I 2001 ble han også avhørt som et mulig vitne i Tina-saken. I avhør sa han at han kjørte rundt uten mål og mening den helgen Tina forsvant, uten å klare å si hvilken dag det var snakk om.

Han har aldri tidligere vært siktet i saken, og forsvareren sier at dette kom brått på.

Mannen i 50-årene ble først kjent med mistanken i Tina-saken når han satt i avhør etter å ha blitt pågrepet onsdag.

– Han har ikke hatt grunn til å tro at han var mistenkt. Jeg synes ikke det er greit å gå ut med. Det er tross alt et menneske det er snakk om. De kunne holdt seg til Brigitte-saken, det er mer enn nok det, sier forsvareren.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter