in

Forsvunnet mesterverk verd tre millioner dukket opp over sengen til pensjonist

Et mesterverk av den italienske kunstneren Filippino Lippi, som skildrer Madonna og barnet, har vært ansett som tapt – inntil det ble gjenoppdaget. Det hang til pynt over sengen til en pensjonist i London.

Skildringen av Madonna og barnet som regnes som et av mesterverkene til den italienske maleren Filippino Lippi ble lenge antatt å ha gått tapt i historiens løp.

Nylig dukket mesterverket opp igjen, melder avisen The Mirror. I flere tiår har det hengt til pynt over en seng i Enfield, nord i London. Eieren arvet bildet av fra faren for over tretti år siden.


Nå er arbeidet til den italienske mesteren fra 1400-tallet auksjonert bort til en britisk kjøper for over en kvart million pund, tilsvarende tre milloner norske kroner.

Kvinnen som har hatt maleriet over sengen sin i åresvis lider av demens, og måtte flytte til et omsorgshjem i fjor. Da begynte familien å forberede salg av huset hennes slik at de kunne betale for pleien kvinnen trenger.

Det var under en rutinemessig verdivurdering av leiligheten og eiendelene at auksjonarius Siobhan Tyrrell fikk øye på det for lengst tapte mesterverket.

– Den 90 år gamle eieren hadde forlatt Italia i ungdommen, og da faren døde, arvet hun maleriet. Den hadde vært i hennes eie i over 30 år, forteller Tyrrell til The Mirror.

Hun forteller videre at det meste i kvinnens bolig var av relativt lav verdi, så da hun kom inn i soverrommet og fikk øye på det enorme maleriet fikk hun sjokk.

– Det glødet bokstavelig talt av kvalitet! Jeg er ikke en maleri-spesialist, men som en generell takstmann med over 25 års erfaring innså jeg at det var et eksepsjonelt arbeid fra 1500-tallet. Jeg fortalte umiddelbart familien om den potensielt høye verdien, sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette bør du vite om du har flere store amalgamfyllinger i tennene

Den ukrainske kjendis-katten Stepan har samlet inn over 800.000 kroner for å hjelpe andre dyr