Kan koste pasientene livet.
Hva skal folk bruke bilder og video av ulykker til, spør en oppgitt svensk ambulansesjåfør.
Ifølge Sixten Lindbloms er nemlig nærgående mennesker, som stopper opp ved ulykkessteder og tar bilder og video, med på å gjøre jobben vanskeligere for redningsmannskapet på stedet.
Ambulansesjåføren, som jobber i Göteborg, lurer nå på hvorfor enkelte mennesker har et så stort behov for å fange denne type hendelser på film.
Lindblom har flere ganger opplevd at folk forstyrrer arbeidet hans.
Senest i sommer da en person fikk hjertestans midt i den svenske storbyen.
– Da vi løftet han opp på båren – for å ta ham med oss – stod folk i veien slik at vi ikke kom oss inn i ambulansen. En kollega måtte gå foran båren og skubbe bort folk.
– Da vi fikk pasienten inn i ambulansen, er det to personer som forsøker å mase seg inn i bilen for å ta bilder, sier ambulansesjåføren til SVT.
Utspillene til den fortvilede ambulansesjåføren kommer etter at hans kone var vitne til en badeulykke, der aggressive tilskuere var fremme med kamera for å filme den skadde 15 år gamle gutten.
– Man blir sint hver gang det skjer. Jeg vil bare vite hva dere skal bruke bildene og videoene til? Dere krenker personen som har kommet til skade. Hvis man har hjertestans, teller verdt sekund. Hvis vi ikke kommer oss frem, så øker risikoen for at pasienten ikke overlever, sier han oppgitt til den svenske tv-kanalen.