in ,

Fortvilte hotelleiere stenger til påske – avbestillingene raser inn

barn ski

Strenge korona-retningslinjer for påsken har ført til at avbestillingene raser inn for norske hoteller.

Reglene innebærer at hotellgjester knapt kan oppholde seg i fellesarealene, bassenget er stengt, det er ikke mulig å tilby aktiviteter og folk kan ikke nyte et glass vin eller øl til maten.

– Avbestillingene har rast inn, sier Gudrun Hesla til VG.


Hesla eier et av hotellene på Golsfjellet som nå stenger dørene før påske. I tillegg til Oset høyfjellshotell, som Hesla driver, stenger også Storefjell resort og Golsfjell fjellstue. Alle ansatte blir permitterte.

Golsfjellet var allerede hardt rammet av strenge regler i Viken fylke. Men tirsdagens pressekonferanse, der regjeringen strammet ytterligere til, foll folk til å innse hva påskeferie med strenge restriksjoner vil innebære. Dermed kom avbestillingene på rekke og rad.

– Det vi har mottatt av støtte hittil er ikke i nærheten av å redde oss, vi trenger at myndighetene ser på andre virkemidler som kraftige kutt i moms og eiendomsskatt for at vi skal klare å bygge oss opp igjen etter dette, sier Gudrun Hesla til avisen.

Hun legger til at påskeuken er den viktigste uken i året for hotellet som nå er helt avhengig av bedre kompensasjonsordninger for å overleve

Virke Reiseliv forteller om et ras av avbestillinger på norske hoteller før påske. Og det er ikke bare høyfjellshotellene som sliter. Trondheims ærverdige hotell Britannia fra 1870 hadde gledet seg til lavt smittetrykk og høyt gjestetrykk i Trondheim, men må avlyse på grunn av skjenkestopp.

– Vi stenger på torsdag klokken 12, etter utsjekk. Vi kan ikke drive et femstjernershotell med seks restauranter og barer uten å kunne skjenke, sier administrerende direktør Mikael Forselius ifølge VG til E24.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

par

Derfor vil kvinner ha høyt utdannede menn

erna solberg

Erna avlyser påskeferien – Jonas drar på hytta