Fostersønnen blir urettferdig behandlet – den fremmede kvinnen klarer ikke å se på

827

Å vokse opp i fosterhjem er nok ikke bare enkelt. Felles for de som blir plassert i fosterhjem er at deres biologiske foreldre av en eller annen grunn ikke klarer eller kan ta seg av barna sine. Dette kan være en tung bør å bære for barna det gjelder. Derfor trenger de et solid fosterhjem som kan trygge dem og gi dem en best mulig oppvekst. Artikkelen et barns reise til fosterhjem legger vekt på at fosterbarn understreker behovet for at fosterforeldrene stiller opp, at de virkelig bryr seg om dem, at de er rettferdige og behandler dem annerledes enn sine egne barn.

Dette sosiale eksperimentet ble gjort av programmet «What Would You Do?» Utgangspunktet for eksperimentet er at man har plassert en kvinne på en restaurant. Sammen med kvinnen har man plassert en jente og en gutt, hvor jenten skal være kvinnens biologiske barn mens gutten skal være fostersønnen til kvinnen.

Kvinnen skal være ufin mot fostersønnen. Han får bare spise det billigste på menyen, mens hennes biologiske datter får velge hva hun vil. Datteren blir behandlet som en prinsesse, mens fostersønnen får kjeft selv om han ikke har gjort noe gale.

Hvordan tror du fremmede som observerer dette vil reagere?

Del gjerne dette eksperimentet videre. Oppfordringen bak eksperimentet er klar: bry deg! Ser du noe som rett og slett ikke er riktig, så kan du gjøre en forskjell ved å si i fra! 

SISTE NYTT

Advertisements